Πώς να απενεργοποιήσετε τα μηνύματα αναφοράς προβλημάτων

Όταν πάει κάτι στραβά στα Windows 7, δηλαδή όταν “κολλήσει” κάποια εφαρμογή ή όταν δεν τερματιστεί σωστά, εμφανίζεται ένα μήνυμα που μας ενημερώνει ότι τα Windows προσπαθούν να βρουν την λύση για το πρόβλημα που μόλις προέκυψε. Τις περισσότερες φορές, αν όχι όλες, δεν βρίσκει λύση και μας ενημερώνει με ακόμα ένα μήνυμα ότι η λύση δεν βρέθηκε. Οπότε, εκτός από την αγανάκτηση που έχουμε για το απρόσμενο κλείσιμο της εφαρμογής, τα νεύρα μας γίνονται εντονότερα πολλές φορές με τα μηνύματα αυτά.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις αναφορές προβλημάτων με 2 τρόπους ακολουθούντας τα παρακάτω βήματα.

Απενεργοποίηση αναφοράς προβλημάτων μέσω του Κέντρου Ενεργειών (Action Center)

1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) και επιλέξτε το Κέντρο Ενεργειών (Action Center) από την κατηγορία Σύστημα και Ασφάλεια (System and Security).

2. Στο αριστερό μενού επιλέξτε Αλλαγή ρυθμίσεων Κέντρου ενεργειών (Change Action Center settings).

3. Πατήστε στην επιλογή Ρυθμίσεις αναφοράς προβλημάτων (Problem reporting settings) που βρίσκεται στο κάτω μέρος του παραθύρου.

4. Για να απενεργοποιήσετε τελείως τις αναφορές τικάρετε την επιλογή Να μην γίνεται ποτέ έλεγχος για λύσεις (Never check for solutions).

5. Αν επιθυμείτε να αλλάξετε τις ίδιες ρυθμίσεις για όλους τους χρήστες (λογαριασμούς) του υπολογιστή πατήστε στην επιλογή Αλλαγή των ρυθμίσεων αναφορών για όλους τους χρήστες (Change report settings for all users) και στο παράθυρο που θα εμφανιστεί επιλέξτε την ρύθμιση θέλετε.

Τέλος, αν δεν θέλετε να απενεργοποιήσετε εντελώς τις αναφορές αλλά να εξαιρέσετε μόνο συγκεκριμένες εφαρμογές, πατήστε στην επιλογή Επιλογή προγραμμάτων για εξαίρεση από την αναφορά (Select programs to exclude from reporting) και έπειτα στο κουμπί Προσθήκη (Add) για να επιλέξετε τις εφαρμογές που εξαιρεθούν.

6. Πατήστε ΟΚ για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις σας.

Απενεργοποιήση αναφορά προβλημάτων μέσω του Group Policy Editor

Το Group Policy είναι διαθέσιμο μόνο για τις εκδόσεις Professional και Ultimate των Windows 7. Αν έχετε Home Basic ή Home Premium δοκιμάστε την απενεργοποίηση της αναφοράς προβλημάτων μέσω του Κέντρου Ενεργειών που περιγράψαμε παραπάνω.

1. Πληκτρολογήστε gpedit.msc στην Αναζήτηση του μενού Έναρξη και πατήστε Enter.

2. Στο παράθυρο του Group Policy που θα εμφανιστεί ακολουθήστε την διαδρομή Ρυθμίσεις του χρήστη (User Configuration) – Πρότυπα διαχείρισης (Administrative Templates) – Στοιχεία των Windows (Windows Components) – Αναφορά σφαλμάτων των Windows (Windows Error Reporting).

3. Πατήστε διπλό κλικ στην επιλογή Απενεργοποίηση αναφοράς σφαλμάτων των Windows (Disable Windows Error Reporting).

4. Τικάρετε την επιλογή Ενεργοποιημένο (Enabled) και πατήστε Εφαρμογή (Apply) για να αποθηκεύσετε την ρύθμιση που μόλις κάνατε.

Αυτό ήταν! Τα Windows δεν θα σας “ξαναενοχλήσουν” με μηνύματα αναφορών.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*