Η Microsoft χάνει την ονομασία SkyDrive σε δικαστική διαμάχη

Η Microsoft χάνει το εμπορικό σήμα SkyDrive μετά από δικαστική διαμάχη με αγγλική εταιρεία παροχής δορυφορικής τηλεόρασης με την επωνυμία ΒSkyΒ.

Microsoft και ΒSkyΒ βρέθηκαν στα δικαστήρια τις προηγούμενες ημέρες με αφορμή το όνομα της cloud υπηρεσίας που προσφέρει ο software κολοσσός με την αιτιολογία ότι το SkyDrive είναι μέρος του εμπορικού σήματος Sky και προκαλεί «σύγχυση» στους καταναλωτές. Η Microsoft από τη μεριά της δε θα ασκήσει έφεση για το όνομα και έτσι οι δύο πλευρές συμφώνησαν να δωθεί μία παράταση για τη χρήση του ονόματος SkyDrive μέχρι την τελική μετονομασία της υπηρεσίας της Microsoft.

Η Microsoft χάνει την ονομασία SkyDrive σε δικαστική διαμάχη

Η British Sky Broadcasting (BSkyB) είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής δορυφορικού σήματος, τηλεφωνίας και internet στην Αγγλία χωρίς ωστόσο να προσφέρει κάποια υπηρεσία αποθηκευτικού χώρου στο cloud όπως το SkyDrive. Είναι η δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα που η Microsoft «κάνει πίσω» σε παρόμοια κατάσταση, όπως στην περίπτωση της ονομασίας Metro για το νέο γραφικό περιβάλλον των Windows 8 λίγους μήνες πριν.

Η Microsoft χάνει την ονομασία SkyDrive σε δικαστική διαμάχη

Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το νέο όνομα που θα έχει από εδώ και στο εξής το SkyDrive, δεν αποκλείεται βέβαια να ανακοινωθεί σύντομα καθώς πλησιάζουμε στην κυκλοφορία της RTM έκδοσης των Windows 8.1 στο τέλος του μήνα. Τουλάχιστον, ανεξάρτητα από το όνομα της υπηρεσίας, το SkyDrive συνεχίζει να είναι μία από τις καλύτερες υπηρεσίες παροχής αποθηκευτικού χώρου στο cloud και πλέον με τα Windows 8.1 οι δυνατότητες επεκτείνονται ακόμη περισσότερο.

Αναμφίβολα, το SkyDrive ήταν ένα αρκετά καλό, εύκολο και αναγνωρίσιμο όνομα. Ας ελπίσουμε να βρεθεί ένα εξίσου αντιπροσωπευτικό όνομα από τη Microsoft.

[ via ]

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*