Αλλαγή χώρας και περιοχής στα Windows 10

Στα Windows 10, αλλά και στις προηγούμενες εκδόσεις των Windows, υπάρχει μία ρύθμιση στην οποία μπορείτε να δηλώσετε τη χώρα ή περιοχή που διαμένετε. Αυτό γίνεται για να μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν την περιοχή που διαμένετε είτε προσωρινά είτε μόνιμα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι πληροφορίες σχετικά με τον καιρό, τις ειδήσεις, κλπ. Ποιο το νόημα να ζεις στην Ελλάδα και να ενημερώνεσαι για το τι καιρό έχει στην Αμερική;

Στα παρακάτω βήματα θα δείτε πώς να αλλάξετε τη χώρα ή περιοχή στα Windows 10 ανά πάσα στιγμή. Όπως θα δείτε η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και μπορεί να γίνει είτε μέσω των ρυθμίσεων υπολογιστή είτε μέσω του κλασικού πίνακα ελέγχου.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά το γεωγραφικό προσδιορισμό του υπολογιστή και όχι τις γλώσσες που θα εμφανίζονται στα Windows, τις εφαρμογές, κλπ.

Αλλαγή χώρας / περιοχής στα Windows 10 από τις ρυθμίσεις

Αρχικά, ανοίξτε τις ρυθμίσεις υπολογιστή και μεταβείτε στην κατηγορία Ώρα και γλώσσα (Time and language).

Αλλαγή χώρας και περιοχής στα Windows 10

Έπειτα, μεταβείτε στην ενότητα Περιοχή και γλώσσα (Region and language). Εδώ, επιλέξτε τη χώρα ή την περιοχή που ζείτε αυτή τη στιγμή από το αντίστοιχο αναδυόμενο μενού.

Αλλαγή χώρας και περιοχής στα Windows 10

Αυτό ήταν!

Αλλαγή χώρας / περιοχή στα Windows 10 από τον κλασικό πίνακα ελέγχου

Ανοίξτε τον κλασικό πίνακα ελέγχου στα Windows 10, μεταβείτε στην κατηγορία Ώρα, Γλώσσα και Περιοχή (Clock, Language and Region). Εδώ, πατήστε στην επιλογή Αλλαγή θέσης (Change region).

Αλλαγή χώρας και περιοχής στα Windows 10

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, στην καρτέλα Τοποθεσία (Location), επιλέξτε τη χώρα ή περιοχή σας από το αντίστοιχο μενού.

Αλλαγή χώρας και περιοχής στα Windows 10

Αυτό ήταν!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*