Αλλαγή γλώσσας εμφάνισης στα Windows 10

Όταν πραγματοποιείτε την εγκατάσταση των Windows 10 για πρώτη φορά στον υπολογιστή σας, είτε λόγω format είτε λόγω αγοράς νέου υπολογιστή, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ποια θα είναι η γλώσσα εμφάνισης. Αυτό σημαίνει ότι αν έχετε επιλεξει, για παράδειγμα, τα Αγγλικά τότε όλα τα μενού, τα παράθυρα, τα μηνύματα, κλπ., θα εμφανίζονται σε αυτή τη γλώσσα.

Ωστόσο, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να αλλάξετε τη γλώσσα εμφάνισης των Windows 10 σε Αγγλικά, Ελληνικά ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα επιθυμείτε. Ευτυχώς, όπως θα δείτε παρακάτω, η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη και γρήγορη.

Η αλλαγή της γλώσσας εμφάνισης σε μία διαφορετική από την προεπιλεγμένη γίνεται με τη βοήθεια των πακέτων γλωσσών (language packs). Στην ουσία, κατεβάζετε το πακέτο γλώσσας που σας ενδιαφέρει και στη συνέχεια το ορίζετε ως γλώσσα εμφάνισης.

Ας τα δούμε όμως βήμα – βήμα.

Αλλαγή γλώσσας εμφάνισης στα Windows 10

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα θα δούμε αναλυτικά την αλλαγή γλώσσας από τα Ελληνικά στα Αγγλικά, ωστόσο η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια για την αλλαγή οποιασδήποτε γλώσσας στον υπολογιστή σας.

Αρχικά, ανοίξτε τις ρυθμίσεις υπολογιστή και μεταβείτε στην κατηγορία Ώρα και γλώσσα (Time and language).

Αλλαγή γλώσσας εμφάνισης στα Windows 10

Έπειτα, μεταβείτε στην ενότητα Περιοχή και γλώσσα (Region and language). Εδώ, θα δείτε τη λίστα των εγκατεστημένων γλώσσων. Αν δεν υπάρχει η γλώσσα εμφάνισης σε αυτή τη λίστα, τότε πατήστε στην επιλογή Προσθήκη γλώσσας (Add a language).

Αλλαγή γλώσσας εμφάνισης στα Windows 10

Στη συνέχεια, θα δείτε τη λίστα όλων των διαθέσιμων γλωσσών για τα Windows 10. Χρησιμοποιήστε το πλαίσιο της αναζήτησης για να βρείτε αυτή που θέλετε και πατήστε στο αντίστοιχο πλαίσιο για να προστεθεί στη λίστα.

Αλλαγή γλώσσας εμφάνισης στα Windows 10

Αν η γλώσσα υπήρχε ήδη στη λίστα, τότε απλά παραλείψτε την αναζήτηση και προχωρήστε στη λήψη του πακέτου γλωσσών.

Όπως θα δείτε, υπάρχει η πληροφορία Διαθέσιμο πακέτο γλωσσών (Language pack available) που μας ενημερώνει ότι μπορούμε να προχωρήσουμε στην εγκατάστασή του. Πατήστε στο πλαίσιο της γλώσσας και έπειτα στο κουμπί Επιλογές (Options).

Αλλαγή γλώσσας εμφάνισης στα Windows 10

Εδώ, θα δείτε ότι έχετε ορισμένες επιλογές σχετικά με τη γλώσσα που επιλέξατε. Πατήστε στο κουμπί Λήψη (Download) της ενότητας Λήψη πακέτου γλωσσών (Download language pack) για να συνεχίσετε.

Αλλαγή γλώσσας εμφάνισης στα Windows 10

Περιμένετε λίγα λεπτά μέχρι να ολοκληρωθεί η λήψη και εγκατάσταση του πακέτου γλώσσας και να σας εμφανιστεί το αντίστοιχο μήνυμα.

Αλλαγή γλώσσας εμφάνισης στα Windows 10

Αμέσως μετά, γυρίστε πίσω στη λίστα γλωσσών, πατήστε στη γλώσσα εμφάνισης που θέλετε να ενεργοποιήσετε και πατήστε στο κουμπί Ορισμός ως προεπιλογής (Set as primary).

Αλλαγή γλώσσας εμφάνισης στα Windows 10

Όπως θα δείτε, εμφανίζεται το μήνυμα Θα είναι η γλώσσα εμφάνισης μετά την επόμενη είσοδο (Will be display language after next sign-in). Το μήνυμα είναι αρκετά ξεκάθαρο, θα χρειαστεί να αποσυνδεθείτε από το λογαριασμό σας και να συνδεθείτε ξανά για να αλλάξει η γλώσσα εμφάνισης. Ή απλά κάντε μια επανεκκίνηση.

Αλλαγή γλώσσας εμφάνισης στα Windows 10

Αυτό ήταν. Όπως θα παρατηρήσετε η γλώσσα εμφάνισης έχει αλλάξει σε αυτή που έχετε επιλέξει.

Όμως, περιμένετε μία στιγμή. Ενώ φαίνονται όλα στα Αγγλικά (η γλώσσα που ενεργοποιήσαμε προηγουμένως), στην οθόνη σύνδεσης των Windows 10 ήταν ακόμη στα Ελληνικά. Το ίδιο συμβαίνει και όταν κάνω επανεκκίνηση ή τερματισμό λειτουργίας. Τι συμβαίνει;

Αν δε σας ενοχλεί, μπορείτε να σταματήσετε εδώ. Δεν είναι κάποιο λάθος ή πρόβλημα, υπάρχει λόγος που γίνεται αυτό.

Για να καταλάβετε γιατί γίνεται αυτό, σε αυτό το άρθρο σας τα εξηγώ όλα αναλυτικά.

Για να αλλάξετε τη γλώσσα συστήματος στη γλώσσα που επιθυμείτε τότε θα χρειαστεί να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*