3 τρόποι για το άνοιγμα των ρυθμίσεων στα Windows 10

Δείτε 3 διαφορετικούς τρόπους για να ανοίξετε το παράθυρο των ρυθμίσεων υπολογιστή στα Windows 10.

Αν και ο Πίνακας Ελέγχου (Control Panel) που υπήρχε στις προηγούμενες εκδόσεις των Windows εξακολουθεί και υπάρχει στα Windows 10, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος του έχει μεταφερθεί πλέον στις Ρυθμίσεις υπολογιστή (PC Settings). Εδώ, θα βρείτε σχεδόν όλες τις ρυθμίσεις που θα χρειαστείτε ανά πάσα στιγμή στον υπολογιστή σας διαχωρισμένες σε 9 βασικές κατηγορίες όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

3 τρόποι για το άνοιγμα των ρυθμίσεων στα Windows 10

Λόγω του ότι αρκετοί νέοι χρήστες των Windows 10 ενδεχομένως να μη γνωρίζουν πώς να ανοίξουν το παράθυρο των ρυθμίσεων, το συγκεκριμένο άρθρο θα χρησιμοποιηθεί ως τη βάση για τα επόμενα tutorials που θα δημοσιευθούν για να παρέχω όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη πληροφόρηση.[/do]

Παρακάτω θα βρείτε 3 βασικούς και εύκολους τρόπους για να ανοίξετε το παράθυρο ρυθμίσεων του υπολογιστή σας στα Windows 10

Χρησιμοποιώντας τη συντόμευση από το μενού της Έναρξης

Ένας από τους πιο απλούς και γρήγορους τρόπους για να ανοίξετε το παράθυρο των ρυθμίσεων υπολογιστή στα Windows 10 είναι μέσα από τη συντόμευση που υπάρχει στο μενού της Έναρξης. Απλά ανοίξτε το μενού και πατήστε στην αντίστοιχη επιλογή όπως φαίνεται στην εικόνα.

3 τρόποι για το άνοιγμα των ρυθμίσεων στα Windows 10

Χρησιμοποιώντας το Κέντρο Ενεργειών (Action Center)

Ανοίγοντας το Κέντρο Ενεργειών (Action Center) των Windows 10 στη δεξιά πλευρά της οθόνης πατώντας στο αντίστοιχο εικονίδιο θα βρείτε την επιλογή Όλες οι ρυθμίσεις (All settings) που θα ανοίξει απευθείας το κεντρικό παράθυρο ρυθμίσεων του υπολογιστή σας. (Σημείωση: Όλος ο κόσμος το λέει «notification center», στη Microsoft το λένε action center. Στην ουσία είναι το ίδιο πράγμα όπως και να το πείτε)

3 τρόποι για το άνοιγμα των ρυθμίσεων στα Windows 10

Χρησιμοποιώντας τη συντόμευση από το πληκτρολόγιο Win + I

Αν σας αρέσουν οι συντομεύσεις από το πληκτρολόγιο τότε καλό θα ήταν να γνωρίζετε ότι μπορείτε να ανοίξετε απευθείας τις ρυθμίσεις υπολογιστή χρησιμοποιώντας το συνδυασμό του πλήκτρου των Windows και του Ι (Win + I).

3 τρόποι για το άνοιγμα των ρυθμίσεων στα Windows 10

Φυσικά, υπάρχουν ακόμη περισσότεροι τρόποι να ανοίξετε το παράθυρο των ρυθμίσεων υπολογιστή στα Windows 10 όπως μέσα από τις ρυθμίσεις του «κλασικού» πίνακα ελέγχου των Windows, από την Cortana, από τον File Explorer, από την αναζήτηση, από τη γραμμή εντολών, κλπ. Δε πιστεύω ότι χρειάζεται να επεκταθούμε περισσότερο καθώς οι 3 παραπάνω τρόποι είναι αρκετοί για το μεγαλύτερο ποσοστό χρηστών.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*