Πώς να απενεργοποιήσετε το φίλτρο SmartScreen στα Windows 8

Το φίλτρο SmartScreen, που ίσως να γνωρίζατε από την τελευταία έκδοση του Internet Explorer, βρίσκεται πλέον ενσωματωμένο στο νέο λειτουργικό της Microsoft και αποτελεί ακόμα μία δικλείδα ασφαλείας για τον υπολογιστή σας. Στόχος του είναι να αποτρέψει την εκκίνηση και τη λειτουργία εφαρμογών που δεν φέρουν κάποιο πιστοποιητικό ασφαλείας, χαρακτηριστικό ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιπτώσεις κακόβουλων προγραμμάτων.

Βέβαια, αυτό σημαίνει ότι ακόμα και ασφαλή προγράμματα, λιγότερο όμως δημοφιλή, θα βρουν εμπόδιο στο φίλτρο SmartScreen, χωρίς ωστόσο να αποτρέπεται εντελώς η λειτουργία τους. Αν και καλό θα ήταν να αφήσετε ενεργοποιημένο το φίλτρο για τη μεγαλύτερη ασφάλεια του υπολογιστή σας, ορισμένοι ίσως να θελήσουν να απαλλαγούν από τις ενοχλητικές αυτές ειδοποιήσεις, απενεργοποιώντας το.

Δείτε παρακάτω πώς να απενεργοποιήσετε το φίλτρο SmartScreen στα Windows 8.

Ανοίξτε το Control Panel, μεταφερθείτε στην κατηγορία System and Security και έπειτα στην κατηγορία Action Center. Στο παράθυρο αυτό, πατήστε στην επιλογή Change Windows SmartScreen settings από την αριστερή στήλη.

Διαφορετικά, μπορείτε να ανοίξετε απευθείας το Action Center από την περιοχή ειδοποιήσεων της γραμμής εργασιών (taskbar) των Windows 8.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, τικάρετε την τελευταία επιλογή Don’t do anything (turn off Windows SmartScreen) και πατήστε στο κουμπί ΟΚ για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Αυτό ήταν!

Πλέον, το φίλτρο SmartScreen έχει απενεργοποιηθεί και δε θα χρειαστεί να επιβεβαιώσετε την ενέργεια σας κάθε φορά που εκτελείτε μία αγνώστου προέλευσης εφαρμογή.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*