Δε λειτουργεί το αριθμητικό πληκτρολόγιο στα Windows 10

Τις προάλλες, ένας χρήστης μου ανέφερε ότι δε λειτουργεί το αριθμητικό πληκτρολόγιο που βρίσκεται στα δεξί μέρος του πληκτρολογίου. Συγκεκριμένα, πληκτρολογεί τους αριθμούς και δεν εμφανίζεται κανένας στην οθόνη ανεξάρτητα από την εφαρμογή που χρησιμοποιεί.

Η πρώτη αντίδραση είναι προφανής. Δεν είναι ενεργοποιημένο το Num Lock.

Και όμως. Όταν πρότεινα να το ενεργοποιήσει, μου είπε ότι είναι ενεργοποιημένο ήδη.

Έτσι, λοιπόν, πήγα στον υπολογιστή που παρουσίαζε αυτή τη συμπεριφορά για να ελέγξω αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα με το πληκτρολόγιο, να δω τα logs και κάποια ένδειξη που θα με βοηθούσε να καταλάβω τι συμβαίνει. Όλα φαίνεται να λειτουργούσαν κανονικά χωρίς κάποιο error, οπότε κατευθείαν ήρθε στο μυαλό ο 2ος “συνήθης ύποπτος” παρόμοιων περιπτώσεων.

Οι ρυθμίσεις Διευκόλυνσης Πρόσβασης (Ease of Access) των Windows 10.

Για να δείτε αυτές τις ρυθμίσεις, ανοίξτε το παράθυρο ρυθμίσεων των Windows 10 και έπειτα μεταβείτε στην αντίστοιχη κατηγορία.

Έτσι, διαπίστωσα ότι στην ενότητα Ποντίκι (Mouse) ήταν ενεργοποιημένη η ρύθμιση Ενεργοποίηση πλήκτρων ποντικιού για χρήση του αριθμητικού πληκτρολογίου για τη μετακίνηση του δείκτη ποντικιού (Use numeric keypad to move mouse around the screen).

Δε λειτουργεί το αριθμητικό πληκτρολόγιο στα Windows 10

Μόλις την απενεργοποίησα το πρόβλημα λύθηκε!

Αν αντιμετωπίσετε παρόμοιο πρόβλημα στο μέλλον, καλό θα είναι να θυμάστε να ρίξετε μια ματιά στις ρυθμίσεις Διευκόλυνσης Πρόσβασης των Windows 10.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

9 Comments

  1. Χάρη σε εσάς λύθηκε το πρόβλημα που είχα και εγώ με το num lock. Με μπέρδεψε γιατί ειναι πληκτρολόγιο δυο ημερων ,με το που το συνέδεσαν δούλευε κανονικά το αριθμητικό,μετα απο μια μέρα το παρουσίασε. Σας ευχαριστω.

  2. Ευχαριστώ πολύ για την λύση άλλου ένα γρίφου, που κόντευε να με τρελάνει στο laptop της ανηψιάς μου. Θεωρώ ότι δεν θα το έβρισκα ποτέ!!

  3. Χρονια Πολλα και καλη χρονια!
    Επειδη αντιμετωπιζω το προβλημα με το mouse,ανοιξα τις ρυθμισεις των win10
    πηγα στο mouse αλλα δεν εχει την(Έτσι, διαπίστωσα ότι στην ενότητα Ποντίκι (Mouse) ήταν ενεργοποιημένη η ρύθμιση Ενεργοποίηση πλήκτρων ποντικιού για χρήση του αριθμητικού πληκτρολογίου για τη μετακίνηση του δείκτη ποντικιού (Use numeric keypad to move mouse around the screen).Φωτογραφισα την συγκεκριμενη παραγραφο του ποντικιου και θα ηθελα να στην στειλω με viber η messenger για να σου αποδειξω τα λεγομενα μου!

  4. Εχω το ιδιο προβλημα ακολουθω τις οδηγιες αλλα εξακολουθει το προβλημα τι αλλο να κοιταξω? laptop acer.

  5. Το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ στο laptop. Σ’ευχαριστώ πολύ γιατί με τις οδηγίες σου το πρόβλημα λύθηκε.

  6. Μπορεί να πέρασαν αρκετά χρόνια που δημοσιεύθηκε το άρθρο, αλλά σήμερα που το χρειάστηκα βοήθησε πολύ! Ευχαριστώ!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*