Δε λειτουργεί το αριθμητικό πληκτρολόγιο στα Windows 10

Τις προάλλες, ένας χρήστης μου ανέφερε ότι δε λειτουργεί το αριθμητικό πληκτρολόγιο που βρίσκεται στα δεξί μέρος του πληκτρολογίου. Συγκεκριμένα, πληκτρολογεί τους αριθμούς και δεν εμφανίζεται κανένας στην οθόνη ανεξάρτητα από την εφαρμογή που χρησιμοποιεί.

Η πρώτη αντίδραση είναι προφανής. Δεν είναι ενεργοποιημένο το Num Lock.

Και όμως. Όταν πρότεινα να το ενεργοποιήσει, μου είπε ότι είναι ενεργοποιημένο ήδη.

Έτσι, λοιπόν, πήγα στον υπολογιστή που παρουσίαζε αυτή τη συμπεριφορά για να ελέγξω αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα με το πληκτρολόγιο, να δω τα logs και κάποια ένδειξη που θα με βοηθούσε να καταλάβω τι συμβαίνει. Όλα φαίνεται να λειτουργούσαν κανονικά χωρίς κάποιο error, οπότε κατευθείαν ήρθε στο μυαλό ο 2ος “συνήθης ύποπτος” παρόμοιων περιπτώσεων.

Οι ρυθμίσεις Διευκόλυνσης Πρόσβασης (Ease of Access) των Windows 10.

Για να δείτε αυτές τις ρυθμίσεις, ανοίξτε το παράθυρο ρυθμίσεων των Windows 10 και έπειτα μεταβείτε στην αντίστοιχη κατηγορία.

Έτσι, διαπίστωσα ότι στην ενότητα Ποντίκι (Mouse) ήταν ενεργοποιημένη η ρύθμιση Ενεργοποίηση πλήκτρων ποντικιού για χρήση του αριθμητικού πληκτρολογίου για τη μετακίνηση του δείκτη ποντικιού (Use numeric keypad to move mouse around the screen).

Δε λειτουργεί το αριθμητικό πληκτρολόγιο στα Windows 10

Μόλις την απενεργοποίησα το πρόβλημα λύθηκε!

Αν αντιμετωπίσετε παρόμοιο πρόβλημα στο μέλλον, καλό θα είναι να θυμάστε να ρίξετε μια ματιά στις ρυθμίσεις Διευκόλυνσης Πρόσβασης των Windows 10.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

1 Comment

  1. Χάρη σε εσάς λύθηκε το πρόβλημα που είχα και εγώ με το num lock. Με μπέρδεψε γιατί ειναι πληκτρολόγιο δυο ημερων ,με το που το συνέδεσαν δούλευε κανονικά το αριθμητικό,μετα απο μια μέρα το παρουσίασε. Σας ευχαριστω.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*