Απενεργοποίηση της οθόνης κλειδώματος στα Windows 8

Η Οθόνης κλειδώματος (Lock screen) είναι ένα από τα νέα χαρακτηριστικά των Windows 8 και αποτελεί το πρώτο βήμα πριν από τη σύνδεση στο νέο περιβάλλον του λειτουργικού. Σε smartphones και tablets η οθόνη κλειδώματος είναι ιδιαίτερα χρήσιμη αφού παράλληλα με το κλείδωμα της οθόνης εμφανίζει πληροφορίες που σας ενδιαφέρουν χωρίς να χρειαστεί να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας.

Από την άλλη μεριά, η Οθόνη κλειδώματος των Windows 8 σε υπολογιστές που δε διαθέτουν οθόνη αφής ή δεν είναι φορητοί ενδεχομένως για ορισμένους να μην προσφέρει οποιαδήποτε χρησιμότητα και γι’ αυτό το λόγο να επιθυμούν να την απενεργοποιήσουν.

Η οθόνη κλειδώματος αποτελεί βασικό συστατικό των Windows 8 και έτσι δε μπορεί να απενεργοποιηθεί από τις ρυθμίσεις του υπολογιστή. Ωστόσο, μπορείτε να την απενεργοποιήσετε μέσω του Group Policy, ενός πακέτου εξειδικευμένων ρυθμίσεων που υπάρχει εδώ και αρκετές εκδόσεις των Windows, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Πληκτρολογήσετε gpedit.msc στην αναζήτηση των Windows 8 ή στο παράθυρο της Εκτέλεσης (Run) που μπορείτε να ανοίξετε χρησιμοποιώντας το συνδυασμό του πλήκτρου των Windows και του R.

Στο παράθυρο Πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής τοπικής ομάδας (Local Group Policy Editor) που θα εμφανιστεί ακολουθήστε την παρακάτω διαδρομή:

Ρυθμίσεις υπολογιστή (Computer Configuration) – Πρότυπα διαχείρισης (Administrative Templates) Πίνακας Ελέγχου (Control Panel) – Εξατομίκευση (Personalization)

Στην ενότητα Εξατομίκευση (Personalization) πατήστε διπλό κλικ στην εγγραφή Να μην εμφανίζεται η οθόνη κλειδώματος (Do not display the lock screen) για να ανοίξετε το παράθυρο των ρυθμίσεων.

Στο νέο παράθυρο τικάρετε την επιλογή Ενεργοποιημένο (Enabled) και έπειτα πατήστε στο κουμπί ΟΚ για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Αυτό ήταν! Πλέον, η οθόνη κλειδώματος έχει απενεργοποιηθεί για τον υπολογιστή σας και δε θα εμφανιστεί ξανά πριν από τη σύνδεση στα Windows 8.

Μπορείτε να επιβεβαιώσετε την απενεργοποίηση της οθόνης κλειδώματος από τις ρυθμίσεις υπολογιστή. Όπως θα παρατηρήσετε στην παρακάτω εικόνα, η οθόνη κλειδώματος είναι απενεργοποιημένη.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*