Αυτόματες ενημερώσεις στο Skype για την πιο πρόσφατη έκδοση πάντα

Ένα από νέα χαρακτηριστικά που θα συναντήσετε στη νέα έκδοση του Skype είναι η δυνατότητα αυτόματων ενημερώσεων, που σημαίνει ότι θα έχετε πάντα την πιο πρόσφατη έκδοση του Skype χωρίς να χρειαστεί οποιαδήποτε εγκατάσταση από τη δική σας μεριά. Μάλιστα, σε περιπτώσεις που κρίνεται αναγκαίο, η Microsoft δίνει τη δυνατότητα αναβάθμισης στην τελευταία έκδοση μέσω του Windows Update σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες διαθέσιμες ενημερώσεις των Windows.

Οι αυτόματες ενημερώσεις είναι ενεργοποιημένες ως προεπιλογή στη νέα έκδοση του Skype. Μπορείτε να το ελέγξετε ή να τις απενεργοποιήσετε, αν και δε προτείνεται, μέσα από τις ρυθμίσεις του Skype ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Αυτόματες ενημερώσεις στο Skype

Αφού συνδεθείτε στο Skype, μεταφερθείτε στο μενού Εργαλεία (Tools) και έπειτα στις Επιλογές (Options).

Στο παράθυρο των ρυθμίσεων, μεταβείτε στην ενότητα Για προχωρημένους (Advanced) και έπειτα στην κατηγορία Αυτόματες ενημερώσεις (Automatic updates). Εδώ, έχετε τη δυνατότητα να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες ενημερώσεις του Skype, δεδομένου ότι έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα πρόσβασης διαχειριστή.

Έλεγχος για ενημερώσεις με τον παραδοσιακό τρόπο

Αν δεν επιθυμείτε την εγκατάσταση αυτόματων ενημερώσεων του Skype μπορείτε να επιλέξετε εσείς πότε θα γίνεται η εγκατάσταση της τελευταίας έκδοσης πραγματοποιώντας τον έλεγχο χειρωνακτικά. Ωστόσο, όπως θα δείτε στα παρακάτω βήματα η διαδικασία, αν και εύκολη, απαιτεί ορισμένα βήματα που θα μπορούσατε να είχατε αποφύγει με τις αυτόματες ενημερώσεις.

Στο κεντρικό παράθυρο του Skype μεταφερθείτε στο μενού Βοήθεια (Help) και πατήστε στην επιλογή Έλεγχος για ενημερώσεις (Check for updates).

Αν δεν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις θα εμφανιστεί το αντίστοιχο μήνυμα που σας ενημερώνει ότι έχετε ήδη την τελευταία έκδοση. Διαφορετικά, θα εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο μέσω του οποίου μπορείτε να προχωρήσετε στη διαδικασία εγκατάστασης της τελευταίας έκδοσης πατώντας στο κουμπί Λήψη (Download).

Η λήψη της ενημέρωσης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αφού ολοκληρωθεί η λήψη, θα χρειαστεί να επιβεβαιώσετε την εγκατάσταση των ενημερώσεων πατώντας στο κουμπί Αναβάθμιση (Upgrade).

Η διαδικασία αναβάθμισης του Skype στην τελευταία έκδοση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μόλις ολοκληρωθεί, θα συνδεθείτε εκ νέου στο λογαριασμό σας και πλέον θα έχετε εγκατεστημένη την πιο πρόσφατη έκδοση του Skype.

Η Microsoft φροντίζει να ενημερώνει συνεχώς με νέες εκδόσεις το Skype προσθέτοντας νέα χαρακτηριστικά, βελτιώσεις και διορθώσεις για την εφαρμογή. Καλό θα ήταν να έχετε ενεργοποιημένη την επιλογή αυτόματων ενημερώσεων έτσι ώστε να είστε σίγουροι ότι χρησιμοποιείτε πάντα την τελευταία έκδοση του Skype.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*