5 τρόποι για να επιστρέψετε στην οθόνη Έναρξης των Windows 8

Η οθόνη της Έναρξης αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία των Windows 8 προσφέροντας ένα μεγάλο πλήθος χρήσιμων λειτουργιών όπως το άνοιγμα εφαρμογών και συντομεύσεων, την αναζήτηση αρχείων, ρυθμίσεων και εφαρμογών, την εμφάνιση πληροφοριών από τις εφαρμογές του Windows Store, κλπ. Αν και η πρόσβαση στην οθόνης Έναρξης είναι αρκετά εύκολη και μπορεί να επιτευχθεί με διαφορετικούς τρόπους χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο, το ποντίκι ή την αφή στις υποστηριζόμενες οθόνες, ωστόσο λόγω των κρυφών λειτουργιών των Windows 8 οι μέθοδοι δεν είναι τόσο προφανής με μια πρώτη ματιά.

Δείτε παρακάτω 5 διαφορετικούς τρόπους για να επιστρέψετε στην οθόνης της Έναρξης των Windows 8 από οποιοδήποτε σημείο του λειτουργικού βρίσκεστε.

Πλήκτρο των Windows στο πληκτρολόγιο

Το πλήκτρο των Windows που υπάρχει στο πληκτρολόγιο σας πλέον σας δίνει τη δυνατότητα να μεταφερθείτε απευθείας στην οθόνης της Έναρξης από οποιοδήποτε σημείο και αν βρίσκετε, είτε στην κλασική επιφάνεια εργασίας είτε σε μία ανοικτή εφαρμογή που έχετε εγκαταστήσει από το Windows Store. Μάλιστα, αποτελεί μία από τις πιο γρήγορες μεθόδους επιστροφής στην οθόνη της Έναρξης.

Μικρογραφία στην κάτω αριστερή γωνία

Αν χρησιμοποιείτε τα Windows 8 με πληκτρολόγιο και ποντίκι καλό θα ήταν να θυμάστε ότι οι γωνίες της οθόνης παίζουν σημαντικό ρόλο στο νέο λειτουργικό καθώς κρύβουν αρκετές χρήσιμες λειτουργίες. Μεταφέροντας το δείκτη του ποντικιού στην κάτω αριστερή γωνία, στο σημείο όπου υπήρχε παλαιότερα το μενού Έναρξη, εμφανίζεται αυτόματα μία μικρογραφία της οθόνης Έναρξης. Κάνοντας κλικ σε αυτό το σημείο θα μεταφερθείτε αμέσως στην Έναρξη είτε βρίσκεστε στο desktop περιβάλλον είτε σε μία ανοικτή εφαρμογή.

Μενού Charms

Το μενού Charms είναι ένα από τα νέα χαρακτηριστικά των Windows 8 το οποίο μέσω των πέντε συμβόλων-εικονιδίων προσφέρει πρόσβαση σε χρήσιμες λειτουργίες μεταξύ άλλων την εναλλαγή στη νέα οθόνη της Έναρξης. Πατώντας στο αντίστοιχο εικονίδιο που θα βρείτε στο μέσο της οθόνης σας επιστρέφει και πάλι πίσω στην οθόνη της Έναρξης από οποιοδήποτε σημείο βρίσκεστε. Η συγκεκριμένη μέθοδος δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμη αν χρησιμοποιείτε το συνδυασμό πληκτρολόγιο και ποντίκι, ωστόσο είναι αρκετά βολικό σε οθόνες αφής.

Μπάρα εναλλαγής εφαρμογών

Εμφανίζοντας τη μπάρα εναλλαγής εφαρμογών στη δεξιά πλευρά της οθόνης μπορείτε να επιστρέψετε στην οθόνη της Έναρξης πατώντας στη μικρογραφία που εμφανίζεται στην κάτω αριστερή γωνία. Αν χρησιμοποιείτε τα Windows 8 με πληκτρολόγιο και ποντίκι μπορείτε να εμφανίσετε τη μπάρα μεταφέροντας αρχικά το δείκτη του ποντικιού σε μία από τις δύο γωνίες στα αριστερά και έπειτα προς το κέντρο της αριστερής πλευράς. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το συνδυασμό του πλήκτρου των Windows και του Tab διαδοχικά έως ότου ενεργοποιήσετε τη μικρογραφία της Έναρξης. Σε οθόνες αφής σύρετε ελαφρά με το δάκτυλο από την αριστερή πλευρά της οθόνης, έπειτα προς τα πίσω με την αντίθετη φορά και πατήστε στην αντίστοιχη επιλογή.

Πλήκτρο Windows σε tablets

Αν έχετε στην κατοχή σας ένα Windows RT tablet ή υπολογιστή με Windows 8 που διαθέτει hardware κουμπί με το λογότυπο των Windows μπορείτε να επιστρέψετε στην οθόνη της Έναρξης ανά πάσα στιγμή απλά με ένα πάτημα.

Τέλος, αν έχετε εγκαταστήσει μία από τις διαθέσιμες εφαρμογές που επαναφέρουν το εικονίδιο του μενού Έναρξη στην κάτω αριστερή γωνία της γραμμής εργασιών, μπορείτε προφανώς να το χρησιμοποιήσετε για να επιστρέψετε πίσω στην οθόνη της Έναρξης των Windows 8.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

2 Comments

  1. Τί σου είναι η συνήθεια ε? 5 τρόποι για να πάς στο Start και πάλι όλοι θα λένε “Τί βλακεία έκαναν και έβγαλαν το Start??!!”

    😛

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*