Βρείτε τη γλώσσα συστήματος των Windows 10

Όταν κάνετε format τον υπολογιστή σας και προχωράτε στην εγκατάσταση των Windows 10 ή όταν αγοράσατε το νέο σας laptop, μία από τις πρώτες ενέργειες που πρέπει να κάνετε είναι να δηλώσετε τη γλώσσα του συστήματος. Δηλαδή, αν τα μενού, τα παράθυρα, τα μηνύματα, κλπ., θα εμφανίζονται στα Αγγλικά, στα Ελληνικά ή σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα επιλέξατε.

Φυσικά, αν έχετε εγκαταστήσει την Αγγλική έκδοση των Windows 10 μπορείτε έπειτα να αλλάξετε τη γλώσσα εμφάνισης στα Ελληνικά πολύ εύκολα και γρήγορα, ανεξάρτητα από την έκδοση των Windows 10 που έχει ο υπολογιστή σας.

Ωστόσο, σε μία τέτοια περίπτωση, τα Αγγλικά θα είναι η γλώσσα συστήματος και τα Ελληνικά η γλώσσα εμφάνισης, αυτό το έχουμε διευκρινήσει ήδη πιο αναλυτικά.

Να σας πω την αλήθεια, για τους περισσότερους αυτή η πληροφορία δεν έχει καμία σημασία. Για εμάς όμως που προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα όπως σε θέματα αναβάθμισης των Windows 10 από ένα αρχείο ISO, αυτή η πληροφορία είναι βασική.

Στα παρακάτω βήματα θα δείτε πώς να αναγνωρίσετε ποια είναι η γλώσσα συστήματος του υπολογιστή σας στα Windows 10 χρησιμοποιώντας τη γραμμή εντολών και το PowerShell.

Βρείτε τη γλώσσα συστήματος στα Windows 10 με το PowerShell

Ανοίξτε το PowerShell στον υπολογιστή σας, πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή και πατήστε Enter.

[CultureInfo]::InstalledUICulture

Βρείτε τη γλώσσα συστήματος των Windows 10

Όπως θα δείτε, η γλώσσα συστήματος του συγκεκριμένου υπολογιστή είναι τα Ελληνικά.

Βρείτε τη γλώσσα συστήματος στα Windows 10 με τη Γραμμή Εντολών

Ανοίξτε τη Γραμμή Εντολών (Command Prompt) με δικαιώματα διαχειριστή, πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή και πατήστε Enter.

dism /online /get-intl

Βρείτε τη γλώσσα συστήματος των Windows 10

Ομοίως, στην εγγραφή Default system UI language θα δείτε ποια είναι η γλώσσα συστήματος του υπολογιστή σας.

Επιπλέον, λίγο παρακάτω μπορείτε να δείτε αν υπάρχουν εγκατεστημένα κάποια πακέτα γλωσσών (Installed languages) όπως πχ. τα Αγγλικά.

Αυτό ήταν!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*