Άνοιγμα του PowerShell στα Windows 10

Το PowerShell είναι εργαλείο της Microsoft που βρίσκεται ήδη προεγκατεστημένο στα Windows 10 και δίνει τη δυνατότητα στους διαχειριστές συστημάτων να ελέγξουν κάθε πτυχή του λειτουργικού μέσω εντολών και scripts.

Δε θα μπω σε λεπτομέρειες για τη λειτουργία και τις δυνατότητες του PowerShell σε αυτό το άρθρο. Δεν είναι για όλους και το πιο πιθανό είναι να μη χρειαστεί να το χρησιμοποιήσετε ποτέ. Ωστόσο, σε περίπτωση που το χρειαστείτε, δείτε πώς μπορείτε να ανοίξετε το PowerShell στα Windows 10.

Διαβάστε και αυτό: Άνοιγμα του PowerShell με δικαιώματα διαχειριστή

Άνοιγμα του PowerShell από την αναζήτηση

Ένας από τους πιο απλούς τρόπους να ανοίξετε οποιαδήποτε εφαρμογή όπως και το PowerShell. Ανοίξτε το μενού της Έναρξης ή χρησιμοποιείστε το συνδυασμό των πλήκτρων Win + S και αρχίστε να πληκτρολογείτε τη λέξη powershell. Πατήστε στο αντίστοιχο εικονίδιο για να το ανοίξετε.

Άνοιγμα του PowerShell στα Windows 10

Άνοιγμα του PowerShell από την Έναρξη

Αν δε σας αρέσει η αναζήτηση, μπορείτε να βρείτε τη συντόμευση του PowerShell στον αντίστοιχο φάκελο του μενού Έναρξη, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Άνοιγμα του PowerShell στα Windows 10

Άνοιγμα του PowerShell από το κρυφό μενού της Έναρξης

Πατήστε δεξί κλικ στο εικονίδιο της Έναρξης και έπειτα στην αντίστοιχη επιλογή του PowerShell από το μενού που θα εμφανιστεί.

Άνοιγμα του PowerShell στα Windows 10

Άνοιγμα του PowerShell από την Εκτέλεση (Run)

Χρησιμοποιήστε το συνδυασμό των πλήκτρων Win + R για να ανοίξετε την Εκτέλεση (Run), πληκτρολογήστε τη λέξη powershell και πατήστε Enter ή ΟΚ.

Άνοιγμα του PowerShell στα Windows 10

Άνοιγμα του PowerShell από τη Διαχείριση Εργασιών (Task Manager)

Σε ένα ανοικτό παράθυρο της διαχείρισης εργασιών πατήστε στην επιλογή Εκτέλεση νέας εργασίας (Run new task) του μενού Αρχείο (File).

Άνοιγμα του PowerShell στα Windows 10

Στο νέο παράθυρο, πληκτρολογήστε τη λέξη powershell και πατήστε Enter ή ΟΚ για να ανοίξει το PowerShell.

Άνοιγμα του PowerShell στα Windows 10

Άνοιγμα του PowerShell από τον File Explorer

Σε ένα ανοικτό παράθυρο του File Explorer, πατήστε στο μενού Αρχείο (File) και έπειτα στην επιλογή Άνοιγμα Windows PowerShell (Open Windows PowerShell) από την ομώνυμη ενότητα.

Άνοιγμα του PowerShell στα Windows 10

Μάλιστα, χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο, το PowerShell θα ανοίξει ‘δείχνοντας’ στο συγκεκριμένο φάκελο που βρίσκεστε ήδη.

Άνοιγμα του PowerShell από τον φάκελο εγκατάστασής του

Το PowerShell είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας στην παρακάτω τοποθεσία.

C:\Windows\System32\WindowsPowerShell\v1.0

Πατώντας διπλό κλικ στο αρχείο powershell.exe θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο του PowerShell.

Άνοιγμα του PowerShell στα Windows 10

Αυτοί ήταν οι πιο κοινοί τρόποι για να ανοίξετε το PowerShell στα Windows 10. Ορισμένες εντολές για να εκτελεστούν θα χρειαστεί να ανοίξετε το PowerShell με δικαιώματα διαχειριστή. Για να δείτε πώς να το κάνετε αυτό, διαβάστε αυτό το άρθρο.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*