Επανεκκίνηση του explorer.exe στα Windows 8 και 8.1

Δείτε πώς να τερματίσετε και να επανεκκινήσετε τη διεργασία explorer.exe για να αντιμετωπίσετε προβλήματα στην επιφάνεια εργασίας των Windows 8 και 8.1.

Αν έχετε πραγματοποιήσει αλλαγές στην επιφάνεια εργασίας ή την οθόνη Έναρξης των Windows 8/8.1 και παρατηρήσατε ότι κάτι δε λειτουργεί σωστά, ενδεχομένως να χρειαστεί να επανεκκινήσετε τη διεργασία explorer.exe για να διορθώσετε τη σωστή συμπεριφορά.

Δείτε: Πώς να τερματίσετε μία διεργασία χρησιμοποιώντας τη Διαχείριση Εργασιών (Task Manager)

Για παράδειγμα, αν παραμένει το εικονίδιο μιας εφαρμογής που απεγκαταστήσατε στην περιοχή ειδοποιήσεων ή κάποιο άλλο αντικείμενο έχει «κολλήσει» στην επιφάνεια εργασίας, τότε η επανεκκίνηση του explorer.exe ενδεχομένως να λύσει αυτό το πρόβλημα.

Επανεκκίνηση του explorer.exe στα Windows 8 και 8.1

Ανοίξτε τη Διαχείριση Εργασιών (Task Manager) στην επιφάνεια εργασίας και μεταβείτε στην καρτέλα Διεργασίες (Processes).

Εδώ, βρείτε τη διεργασία Εξερεύνηση των Windows (Windows Explorer) στην ενότητα Διεργασίες των Windows (Windows Processes), πατήστε δεξί κλικ και στη συνέχεια στην επιλογή Επανεκκίνηση (Restart) ή στο αντίστοιχο κουμπί που βρίσκεται κάτω δεξιά του παραθύρου.

Επανεκκίνηση του explorer.exe στα Windows 8 και 8.1

Αυτό ήταν! Η Εξερεύνηση των Windows, δηλαδή η διεργασία explorer.exe, θα τερματιστεί και θα εκκινήσει ξανά αυτόματα.

Σημείωση: Στις προηγούμενες εκδόσεις των Windows θα έπρεπε να γίνει τερματισμός της διεργασίας και εκκίνηση ξανά χειροκίνητα.[/do]
About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*