Εμφάνιση βιβλιοθηκών στον File Explorer των Windows 8.1

Φαίνεται πως οι Βιβλιοθήκες (Libraries) αφαιρέθηκαν από τα Windows 8.1 αλλά η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοιο δε συνέβη. Δείτε πώς να τις ενεργοποιήσετε στον υπολογιστή σας.

Οι βιβλιοθήκες δίνουν τη δυνατότητα συνδυασμού παρόμοιων αρχείων όπως έγγραφα, μουσική, βίντεο και φωτογραφίες μέσα από ένα εικονικό φάκελο ανεξάρτητα από την τοποθεσία που βρίσκονται στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα προσωπικά σας αρχεία εύκολα και γρήγορα από ένα κεντρικό σημείο χωρίς να χρειάζεται η αναζήτηση σε διαφορετικούς φακέλους.

Με μια πρώτη ματιά φαίνεται πως η Microsoft αφαίρεσε τις βιβλιοθήκες στα Windows 8.1 αφού δεν εμφανίζονται πλέον στο παράθυρο του File Explorer. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δε συνέβη. Οι βιβλιοθήκες είναι εκεί και μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε όπως και πριν αφού πρώτα ενεργοποιήσετε την εμφάνιση τους μέσα από τις ρυθμίσεις του File Explorer.

Ανοίξτε ένα παράθυρο του File Explorer, μεταβείτε στην καρτέλα Προβολή (View) του ribbon menu και ενεργοποιήστε την επιλογή Εμφάνιση βιβλιοθηκών (Show libraries) από το μενού επιλογών της ενότητας Παράθυρο περιήγησης (Navigation pane), όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Εμφάνιση βιβλιοθηκών στον File Explorer των Windows 8.1

Οι Βιβλιοθήκες θα εμφανίζονται πλέον στο αριστερό πλαίσιο του File Explorer και θα μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε όπως και πριν προσφέροντας γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στα προσωπικά σας αρχεία.

Εμφάνιση βιβλιοθηκών στον File Explorer των Windows 8.1

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*