Αποστολή μεγάλων αρχείων έως 2 GB μέσω WeTransfer

Κατά καιρούς, ενδεχομένως να χρειαστεί να στείλετε αρχεία μέσω internet από τον υπολογιστή σας για διάφορους λόγους. Για παράδειγμα, πήγατε μια εκδρομή, βγήκατε φωτογραφίες και θέλετε να τις στείλετε σε όλα τα υπόλοιπα άτομα που ήσασταν μαζί για να τις έχουν και αυτοί. Τι πιο εύκολο από το να τις στείλετε μέσω internet, ιδιαίτερα αν δε βρίσκεστε στην ίδια περιοχή ή πόλη. Σε αυτή αλλά και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, έρχεται το WeTransfer να δώσει τη λύση.

Το WeTransfer σας δίνει τη δυνατότητα να ανεβάσετε αρχεία συνολικής χωρητικότητας έως 2 GB και έπειτα να τα στείλετε στους φίλους σας ή τα άτομα που θα επιλέξετε. Τα αρχεία παραμένουν ενεργά για μία εβδομάδα από την ημερομηνία ανεβάσματος και στη συνέχεια θα διαγραφούν αυτόματα. Φυσικά, όλα αυτά δωρεάν χωρίς κανένα επιπλέον κόστος και χωρίς να χρειαστεί να δημιουργήσετε κάποιο λογαριασμό.

Εννοείται, ότι υπάρχει και το Plus πακέτο που είναι επί πληρωμή και σας δίνει ακόμη περισσότερες δυνατότητες όπως μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο, προστασία των αρχείων με κωδικό, κλπ., ωστόσο η Free έκδοση του WeTransfer είναι αρκετή για τους περισσότερους.

Ας δούμε, λοιπόν, πώς να στείλετε αρχεία έως 2 GB δωρεάν και εύκολα χρησιμοποιώντας το WeTransfer από τον υπολογιστή σας.

Δωρεάν αποστολή μεγάλων αρχείων έως 2 GB μέσω WeTransfer

Αρχικά, μπείτε στην ιστοσελίδα www.wetransfer.com.

Αν είναι η πρώτη φορά που μπαίνετε στο WeTransfer ή αν έχετε καθαρίσει τα cookies του browser σας, τότε θα χρειαστεί να συμφωνήσετε στους όρους χρήσης και έπειτα να επιλέξετε τη χρήση των δωρεάν έκδοσης.

Αποστολή μεγάλων αρχείων έως 2 GB μέσω WeTransfer

Στη συνέχεια, θα δείτε το πλαίσιο μέσω του οποίου θα επιλέξετε ποια αρχεία θα στείλετε και σε ποια άτομα. Σε αυτό το σημείο έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε αν θα στείλετε τα αρχεία σας μέσω email ή μέσω του συνδέσμου λήψης που μπορείτε να μοιραστείτε μέσω μηνυμάτων στα κοινωνικά δίκτυα, κλπ.

Για να το κάνετε αυτό, πατήστε στο κουμπί με τις τρεις τελείες και επιλέξτε ανάμεσα στις επιλογές email ή link.

Αποστολή μεγάλων αρχείων έως 2 GB μέσω WeTransfer

Αποστολή αρχείων μέσω WeTransfer ως email

Αυτή είναι η προεπιλεγμένη ρύθμιση. Προχωρήστε στα παρακάτω βήματα με βάση τις διαθέσιμες επιλογές.

Add your files – Πατήστε εδώ για να επιλέξετε ποια αρχεία θα στείλετε. Μπορείτε να επιλέξετε ένα ή περισσότερα αρχεία (από διαφορετικούς φακέλους), χωρίς να χρειάζεται να τα ενσωματώσετε σε ένα αρχείο .zip ή .rar πρώτα. Ο μόνος περιορισμός είναι το συνολικό τους μέγεθος να μη ξεπερνά τα 2 GB.

Email to – Πληκτρολογήστε τις email διευθύνσεις των ατόμων που θα λάβουν τα αρχεία που πρόκειται να αποστείλετε. Μπορείτε να αφήσετε το πεδίο κενό ή να πληκτρολογήσετε έως 20 email διευθύνσεις.

Your email – Εδώ, πληκτρολογήστε τη δική σας email διεύθυνση έτσι ώστε να σας αποσταλεί το αντίστοιχο email με το σύνδεσμο λήψης των αρχείων. Επίσης, η διεύθυνση email σας θα εμφανιστεί στο email που θα λάβουν οι παραλήπτες.

Message – Πληκτρολογήστε το μήνυμα που θα εμφανίζεται στα άτομα που θα λάβουν το σύνδεσμο λήψης, μπορείτε να γράψετε ότι θέλετε ή να αφήσετε το πεδίο κενό.

Αποστολή μεγάλων αρχείων έως 2 GB μέσω WeTransfer

Αφού ολοκληρώσετε αυτή τη σύντομη διαδικασία, πατήστε στο κουμπί Transfer για να ξεκινήσει η διαδικασία αποστολής (ανεβάσματος) των αρχείων στο WeTransfer.

Θα εμφανιστεί το ποσοστό ολοκλήρωσης της αποστολής για να γνωρίζετε σε ποιο σημείο βρίσκεστε και πόσο χρόνος απομένει ακόμη. Θα χρειαστεί να διατηρήστε την καρτέλα ανοικτή για να συνεχίσει η διαδικασία.

Τέλος, όταν εμφανιστεί το μήνυμα Transfer complete η αποστολή των αρχείων θα έχει ολοκληρωθεί και μπορείτε να κλείσετε την καρτέλα.

Αμέσως μετά, θα λάβετε ένα νέο email από το WeTransfer με τις σχετικές πληροφορίες όπως το σύνδεσμο λήψης (download link), την ημερομηνία διαγραφής των αρχείων και τους παραλήπτες που επιλέξατε.

Αποστολή μεγάλων αρχείων έως 2 GB μέσω WeTransfer

Αντίστοιχα, τα άτομα που επιλέξατε για να στείλετε τα αρχεία σας, θα λάβουν ένα email όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Όταν πατήσουν στο σύνδεσμο λήψης, τότε θα ειδοποιηθείτε με ένα email ότι το τάδε άτομο έχει κατεβάσει τα αρχεία σας.

Αποστολή μεγάλων αρχείων έως 2 GB μέσω WeTransfer

Αποστολή αρχείων μέσω WeTransfer ως σύνδεσμο (link)

Εδώ, η διαδικασία είναι πιο απλή και γρήγορη. Αφού ενεργοποιήσετε την επιλογή email του πεδίου Send as που είδαμε παραπάνω, μπορείτε να προχωρήσετε άμεσα στην αποστολή των αρχείων μέσω της επιλογής Add your files και πατώντας στο κουμπί Transfer.

Αποστολή μεγάλων αρχείων έως 2 GB μέσω WeTransfer

Μόλις ολοκληρωθεί το upload, θα εμφανιστεί ο σύνδεσμος λήψης που μπορείτε να τον στείλετε στη συνέχεια στα άτομα που επιθυμείτε.

Αυτό ήταν! Εσείς με ποιο τρόπο στέλνετε αρχεία μέσω internet;

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*