Πώς να απενεργοποιήσετε την αυτόματη καταχώρηση επαφών στο Gmail

Αν ρίξετε μια ματιά στις Άλλες Επαφές (Other Contacts) στην κατηγορία Επαφές (Contacts) του Gmail θα παρατηρήσετε ότι έχουν καταχωρηθεί αρκετές διευθύνσεις e-mail που ίσως να μην το επιθυμούσατε. Κάθε φορά που στέλνετε e-mail σε κάποιο άτομο τότε η διεύθυνσή του καταχωρείτε αυτόματα στις Άλλες Επαφές (Other Contacts). Πλέον, μπορείτε να σταματήσετε την αυτόματη καταχώρηση διαλέγοντας εσείς πότε και ποιοι θα προστίθενται στην λίστα των επαφών σας στο Gmail.

1. Συνδεθείτε στο Gmail inbox και πατήστε στο κουμπί Ρυθμίσεις Mail (Mail Settings) που βρίσκεται στην πάνω δεξιά γωνία.

2. Στην καρτέλα Γενικά (General) βρείτε την κατηγορία Δημιουργία επαφών για αυτόματη συμπλήρωση (Create contacts for auto-complete).

Όπως θα δείτε, η αρχική ρύθμιση είναι Όταν στέλνω ένα μήνυμα σε ένα νέο άτομο, το άτομο αυτό να προστίθεται στις “Άλλες επαφές”, για να μπορώ να κάνω αυτόματη συμπλήρωση την επόμενη φορά (When I send a message to a new person, add them to Other Contacts so that I can auto-complete to them next time).

3. Πατήστε στην επιλογή Θα προσθέσω επαφές ο ίδιος (I’ll add my contacts myself).

4. Πατήστε στο κουμπί Αποθήκευση αλλαγών (Save Changes) που βρίσκεται στο τέλος της σελίδας.

Από δω και στο εξής, κανένα e-mail δεν θα καταχωρείτε στις επαφές σας αυτόματα.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*