Πώς να χρησιμοποιήσετε τις συντομεύσεις στο Gmail

Πολλές φορές όταν χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή ή ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή σας κάνετε κλικ από εδώ, κλικ από εκεί, μπαίνετε σε μενού, ψάχνετε να βρείτε την επιλογή, γυρίζετε πίσω, ξάνα κλικ και πάει λέγοντας. Μήπως ήρθε ο καιρός να κάνετε την ζωή σας ευκολότερη; Πώς; Με τις συντομεύσεις του πληκτρολογίου!

Οι συντομεύσεις υπάρχουν για όλα τα προγράμματα και τα λειτουργικά, αλλά σήμερα θα δούμε συγκεκριμένα αυτές του Gmail.

Θέλετε να γράψετε ένα καινούριο e-mail; Πατώντας Shift + c σας μεταφέρει κατευθείαν στην Σύνθεση μηνύματος (Compose). Για να απαντήσετε σε ένα e-mail απλά πατήστε Shift + r. Σημειώστε ένα e-mail ώς αναγνωσμένο πατώντας Shift + i ή ως μη αναγνωσμένο με τον συνδυασμό Shift + u.

Η λίστα είναι μεγάλη και χρήσιμη, οπότε πατήστε Shift + ? στο inbox σας και θα δείτε μπροστά σας όλες τις διαθέσιμες συντομεύσεις. Διαλέξτε ποιες σας εξυπηρετούν και γλιτώστε κόπο και χρόνο από την καθημερινή σας ενασχόληση.

Αν δεν έχετε ενεργοποιημένες τις συντομεύσεις για το Gmail σας, μπορείτε να το κάνετε πολύ εύκολα πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις Mail (Mail Settings) και κλικάροντας την επιλογή Συντομεύσεις πληκτρολογίου σε λειτουργία (Keyboard shortcuts on) της καρτέλας Γενικά (General).

Εσείς χρησιμοποιείτε τις συντομεύσεις;

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*