Πώς να εγκαταστήσετε το Service Pack 1 στα Windows 7

Το Service Pack 1 αποτελεί μια συλλογή από ενημερώσεις που διορθώνουν και πραγματοποιούν αλλαγές στο λειτουργικό σας σύστημα με σκοπό την απροβλημάτιστη λειτουργία του. Αν έχετε φροντίσει να έχετε ενημερωμένο τον υπολογιστή σας μέσω του Windows Update τότε θα παρατηρήσετε ότι το SP1 δεν θα είναι και τόσο “μεγάλο” σε θέμα χώρου αφού οι περισσότερες ενημερώσεις βρίσκονται ήδη εγκατεστημένες στον υπολογιστή σας.

Μερικές συμβουλές πριν την εγκατάσταση του SP1

› Κρατήστε backup όλα τα σημαντικά σας αρχεία σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά.
› Φροντίστε να είναι ενημερωμένοι όλοι οι οδηγοί (drivers) των συσκευών.
› Ελέγξτε τον υπολογιστή σας για τυχόν ιούς ή malware. Αφού τελειώσει ο έλεγχος, καλό θα ήταν να απενεργοποιήσετε προσωρινά τον “ενεργό έλεγχο” (Active scanning) σε περίπτωση που το υποστηρίζει το antivirus σας.
› Αν πραγματοποιείτε την εγκατάσταση σε φορητό υπολογιστή (laptop) φροντίστε ώστε να είναι συνδεδεμένος στην πρίζα και μην τον αποσυνδέσετε μέχρι να ολοκληρωθεί.
› Αποθηκεύστε και κλείστε τα ανοιχτά αρχεία των εφαρμογών που τρέχουν στον υπολογιστή σας πριν ξεκινήσετε την διαδικασία.
› Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό ελεύθερο χώρο στον δίσκο σας για να εγκαταστήσετε το SP1. Αν δεν έχετε, θα σας ζητηθεί να ελευθερώσετε παραπάνω χώρο. Αν έχετε 32-bit έκδοση των Windows 7 θα χρειαστείτε περίπου 750 MB και για την 64-bit έκδοση περίπου 1 GB ελεύθερου χώρου στον δίσκο.
› Δημιουργήστε ένα σημείο επαναφοράς του συστήματος (System Restore point) πριν προχωρήσετε.

Η εγκατάσταση διαρκεί περίπου στα 30 λεπτά.

Πώς να εγκαταστήσετε το Service Pack 1 για τα Windows 7 μέσω του Windows Update

1. Ανοίξτε το Windows Update μέσα από το μενού Έναρξη (Start Menu) ή πληκτρολογώντας windows update στην Αναζήτηση (Search Bar).

2. Στο αριστερό μενού πατήστε Έλεγχος για ενημερώσεις (Check for updates), για να μπορέσετε να δείτε τις διαθέσιμες ενημερώσεις όπως αυτή του SP1.

3. Πατήστε στις απαραίτητες ενημερώσεις που είναι διαθέσιμες για να ελέγξετε ότι υπάρχει η επιλογή για την εγκατάσταση του SP1 μέσα από την λίστα και πατήστε ΟΚ.

4. Πατήστε Εγκατάσταση ενημερώσεων (Install updates), για να ξεκινήσει η εγκατάσταση.

Αρχικά θα κατέβουν οι ενημερώσεις στον υπολογιστή σας.

Έπειτα θα γίνει η εγκατάσταση.

5. Αφού ολοκληρωθεί θα χρειαστεί να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας. Η επανεκκίνηση θα διαρκέσει λίγα λεπτά παραπάνω από το κανονικό λόγω της εγκατάστασης. Θα εμφανιστεί και το ανάλογο μήνυμα στην οθόνη του υπολογιστή σας.

Μετά την επανεκκίνηση του υπολογιστή θα δείτε το παρακάτω μήνυμα που σας ενημερώνει ότι η εγκατάσταση του Service Pack 1 έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία.

Αυτό ήταν!

Αν θέλετε, μπορείτε να [link id=’334′ text=’επιβεβαιώσετε ότι το SP1 έχει εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας ρίχνοντας μια ματιά στις Ιδιότητες του συστήματος’].

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*