Βρείτε τον κωδικό (κλειδί ασφαλείας) ενός ασύρματου δικτύου στα Windows 7

Αρκετές φορές τυχαίνει να έρθει για επίσκεψη στο σπίτι σας ένας φίλος, έχοντας μαζί του το laptop ή το smartphone του, και σας ζητάει τον κωδικό του ασύρματου δικτύου προκειμένου να συνδεθεί, αλλά εσείς δυστυχώς δεν τον θυμάστε απ’ έξω. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση καθώς και σε κάθε άλλη περίπτωση, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να βρείτε τον κωδικό του ασύρματου δικτύου στο οποίο είστε συνδεδεμένοι ή έχετε ήδη αποθηκευμένο από παλιότερη σύνδεση στα Windows 7.

Εύρεση κωδικού (κλειδιού ασφαλείας) σε ένα αποθηκευμένο ασύρματο δίκτυο

Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) και επιλέξτε Προβολή κατάστασης δικτύου και εργασιών (View network status and tasks) από την κατηγορία Δίκτυο και Internet (Network and Internet).

Εναλλακτικά μπορείτε να μεταφερθείτε απευθείας πατώντας στην επιλογή Άνοιγμα κέντρου δικτύου και κοινής χρήσης (Open network and Sharing center) από το εικονίδιο της περιοχής ειδοποιήσεων.

Από το αριστερό μενού, επιλέξτε Διαχείριση ασύρματων δικτύων (Manage wireless networks).

Πατήστε δεξί κλικ στο δίκτυο που είστε συνδεδεμένοι και επιλέξτε Ιδιότητες (Properties).

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, μεταβείτε στην καρτέλα Ασφάλεια (Security) και τικάρετε την επιλογή Εμφάνιση χαρακτήρων (Show characters) για να δείτε στο ακριβώς επάνω πεδίο τον κωδικό του ασύρματου δικτύου.

Για λόγους ασφαλείας, ο κωδικός εμφανίζεται αρχικά με “τελίτσες” ώστε να μην είναι εμφανής στον οποιοδήποτε. Καλό θα ήταν, αφού δείτε τον κωδικό του ασύρματου δικτύου, να ξε-τικάρετε την επιλογή Εμφάνιση χαρακτήρων (Show characters) για να αποκρύψετε και πάλι τον κωδικό.[/do]

Πατήστε ΟΚ για να κλείσετε το παράθυρο.

Εύρεση κωδικού (κλειδιού ασφαλείας) σε ένα συνδεδεμένο ασύρματο δίκτυο

Αν είστε ήδη συνδεδεμένοι στο ασύρματο δίκτυο, κάντε κλικ στο εικονίδιο που βρίσκετε στην περιοχή ειδοποιήσεων της γραμμής εργασιών, πατήστε δεξί κλικ στο δίκτυο σας και επιλέξτε Ιδιότητες[/do] (Properties).

Τικάρετε την επιλογή Εμφάνιση χαρακτήρων (Show characters) για να δείτε τον κωδικό.

Πατήστε ΟΚ για να κλείσετε το παράθυρο.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

3 Comments

  1. Η εμφάνιση χαρακτήρων είναι θολή και δεν μου δίνει τη δυνατότητα να την επιλέξω.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*