Πώς να ενεργοποιήσετε τον εντοπισμό δικτύου στα Windows 7

O Εντοπισμός Δικτύου (Network Discovery) αποτελεί μια ρύθμιση για το δίκτυο σας μέσα από την οποία μπορείτε να βρείτε άλλους υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι στο ίδιο δίκτυο με σας όπως επίσης να δώσετε την δυνατότητα στους υπόλοιπους υπολογιστές να εντοπίσουν τον υπολογιστή σας. Αρχικά, ως προεπιλογή, η ρύθμιση είναι απενεργοποιημένη από το Τείχος Προστασίας με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι υπολογιστές του ίδιου δικτύου να εντοπίσουν τον δικό σας.

Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα δείτε πώς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον εντοπισμό δικτύου.

1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel), μεταβείτε στην κατηγορία Δίκτυο και Internet (Network and Internet) και επιλέξτε Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης (Network and Sharing Center).

2. Επιλέξτε Αλλαγή ρυθμίσεων κοινής χρήσης για προχωρημένους (Change advanced sharing settings) από το αριστερό μενού.

3. Επιλέξτε το προφίλ που χρησιμοποιείτε και πατήστε το ανάλογο βελάκι για να εμφανιστούν οι ρυθμίσεις.

4. Επιλέξτε Ενεργοποίηση του εντοπισμού δικτύου (Turn on network discovery) για να την ενεργοποιήσετε.

5. Πατήστε Αποθήκευση αλλαγών (Save changes) για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Αυτό ήταν!

Αν επιθυμείτε να απενεργοποιήσετε τον εντοπισμό δικτύου ξανά, ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα επιλέγοντας Απενεργοποίηση του εντοπισμού δικτύου (Turn off network discovery) στο βήμα 4.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

6 Comments

  1. please παο να ενεργοποιησω τον εντοπισμο δικτυου και δεν ενεργοποιητε γιατι?

    • Σου εμφανίζει κάποιο σφάλμα; Δεν είναι διαθέσιμη η επιλογή; Είσαι σίγουρη ότι έχεις επιλέξει το σωστό δίκτυο (οικιακό/δημόσιο) για την ενεργοποίηση του εντοπισμού;

  2. ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΑ ΝΕΟ ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ ΜΕ WINDOWS 7 PRO ΣΕ ΕΝΑ LENOVO ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΩ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΛΑΠΤΟΠ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ 7ΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ 10ΑΡΙΑ;

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*