Πώς να παραχωρήσετε πρόσβαση στον Gmail λογαριασμό σας σε τρίτους

Ένα, όχι και τόσο γνωστό, χαρακτηριστικό στο Gmail είναι η δυνατότητα να επιτρέψετε σε κάποιο άτομο να μπορεί να συνδεθεί στον Gmail λογαριασμό σας, να δει τα μηνύματά σας, να στείλει ή ακόμα και να διαγράψει e-mail και όλα αυτά χωρίς να χρειαστεί να του δώσετε τον κωδικό πρόσβασης (password).

Ένας από τους λόγους ίσως που δεν είναι αρκετά διαδεδομένο το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό είναι ότι δύσκολα θα δεχόμασταν να συνδεθεί κάποιος στον λογαριασμό μας και να διαβάζει τα προσωπικά μας e-mail. Υπάρχουν, όμως, περιπτώσεις που ίσως φανεί χρήσιμο σε μερικούς, όπως το να στείλει ένας έμπιστος φίλος ένα e-mail εκ μέρους μας.

Όλη η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

1. Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας και πατήστε στον τροχό πάνω δεξιά της σελίδας και επιλέξτε Ρυθμίσεις Mail (Mail Settings).

2. Μεταφερθείτε στην καρτέλα Λογαριασμοί και Εισαγωγή (Accounts and Import) της σελίδας ρυθμίσεων.

3. Βρείτε την ενότητα Παραχωρήστε πρόσβαση στο λογαριασμό σας (Grant access to your account) και πατήστε στην επιλογή Προσθήκη άλλου λογαριασμού (Add another account).

4. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί πληκτρολογήστε το e-mail (ισχύει μόνο για λογαριασμούς gmail) του ατόμου που θέλετε να έχει πρόσβαση στο λογαριασμό σας και πατήστε Επόμενο βήμα (Next step).

5. Επιβεβαιώστε την ενέργειά σας πατώντας στο κουμπί Αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την παραχώρηση πρόσβασης (Send email to grant access).

6. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε.

Τώρα θα πρέπει το άτομο που στείλατε το e-mail παραχώρησης πρόσβασης να επιβεβαιώσει την ενέργεια για να μπορεί να έχει πρόσβαση στο λογαριασμό σας, χωρίς βέβαια να γνωρίζει τον κωδικό πρόσβαση (password) σας, πατώντας στον σύνδεσμο επιβεβαίωσης (confirmation link).

Αν επιθυμείτε να σταματήσετε οποιαδήποτε στιγμή την πρόσβαση στο άτομο αυτό, ακολουθήστε τα βήματα 1, 2, 3 και πατήστε Διαγραφή (Delete).

Αυτό ήταν.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη σελίδα της Google.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*