Πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης σε Gmail, YouTube, Google Play

Δείτε πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης για τον Google λογαριασμό σας, το YouTube, το Gmail, το Google Play, το Google Drive, κλπ.

Google λογαριασμός σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα ίδια συνθηματικά (διεύθυνση e-mail και κωδικός πρόσβασης) για να συνδεθείτε σε κάθε υπηρεσία της Google όπως το Gmail, το YouTube, το Google Play, το Google Drive, κλπ. Αντίστοιχα, αν έχετε ήδη ένα λογαριασμό στο Gmail, το YouTube, κλπ., σημαίνει ότι έχετε ήδη Google λογαριασμό.

Γιατί η παραπάνω διευκρίνιση; Για τον απλό λόγο ότι θα χρειαστεί να αλλάξετε μόνο μία φορά τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας και η αλλαγή θα ισχύει αυτόματα για κάθε υπηρεσία της Google. Ας δούμε λοιπόν, πώς να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης στον Google λογαριασμό σας.

Πριν ξεκινήσετε, φροντίστε ώστε ο νέος κωδικός πρόσβασης που θα επιλέξετε να αποτελείται τουλάχιστον από 6 λατινικούς χαρακτήρες, αριθμούς και σύμβολα (όπως ! και $).

Αλλαγή κωδικού πρόσβασης για τον Google λογαριασμό σας

Αφού συνδεθείτε στον Gmail λογαριασμό σας, πατήστε στη φωτογραφία σας που βρίσκεται πάνω δεξιά και έπειτα στην επιλογή Λογαριασμός (Account).

Πώς να αλλάξεις τον κωδικό πρόσβασης σε Gmail, YouTube, Google Play

Στη σελίδα ρυθμίσεων του λογαριασμού σας, μεταβείτε στην καρτέλα Ασφάλεια (Security) και πατήστε στην επιλογή Αλλαγή κωδικού πρόσβασης (Change password). Εναλλακτικά, μπορείτε να μεταβείτε απευθείας στη συγκεκριμένη ενότητα πατώντας εδώ.

Πώς να αλλάξεις τον κωδικό πρόσβασης σε Gmail, YouTube, Google Play

Αμέσως μετά, θα χρειαστεί να πληκτρολογήσετε τον τωρινό κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας στο πρώτο πεδίο και στη συνέχεια τον νέο κωδικό που επιθυμείτε. Για να αποθηκεύσετε την αλλαγή του νέου σας κωδικού πατήστε στο κουμπί Αλλαγή κωδικού πρόσβασης (Change password).

Πώς να αλλάξεις τον κωδικό πρόσβασης σε Gmail, YouTube, Google Play

Αυτό ήταν. Πλέον, ο κωδικός πρόσβασης έχει αλλάξει και μπορείτε να τον χρησιμοποιείτε για τη σύνδεση σας σε όλες τις υπηρεσίες της Google. Σε λίγα λεπτά θα λάβετε και το σχετικό e-mail/ειδοποίηση στο inbox του Gmail σχετικά με αυτή την ενέργεια.

Πώς να αλλάξεις τον κωδικό πρόσβασης σε Gmail, YouTube, Google Play

Μη ξεχνάτε ότι η αλλαγή κωδικού πρόσβασης για τον Google λογαριασμό σας σημαίνει ότι θα πρέπει να συνδεθείτε ξανά σε όλες τις σχετιζόμενες υπηρεσίες στον υπολογιστή, το tablet ή το smartphone χρησιμοποιώντας πλέον τον νέο σας κωδικό για τη σύνδεση σε Gmail, YouTube, Google Play, Google Drive, κλπ.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*