Το eBay δέχθηκε επίθεση, αλλάξτε τον κωδικό σας τώρα

Το eBay δέχθηκε επίθεση και σας προτρέπει να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας το συντομότερο δυνατό.

Συμβαίνουν και αυτά. Οι επιτιθέμενοι απέκτησαν πρόσβαση σε ένα μικρό αριθμό λογαριασμών εργαζομένων, κατάφεραν να εισβάλουν στο δίκτυο του eBay και να αποκτήσουν στοιχεία της βάσης δεδομένων όπως ονόματα, κωδικούς πρόσβασης και διευθύνσεις email.

Η επίθεση έγινε στο τέλος του Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, ωστόσο οι άνθρωποι του eBay το κατάλαβαν δύο εβδομάδες πριν και χθες ανακοίνωσαν επίσημα για το γεγονός. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταγραφεί κάποια ύποπτη κίνηση σε βάρος των χρηστών του eBay αλλά και του PayPal που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους καθώς επίσης δεν έχουν κλαπεί κρίσιμα προσωπικά στοιχεία λογαριασμών.

Για λόγους ασφαλείας, το eBay προτρέπει όλους τους εγγεγραμμένους χρήστες να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού το συντομότερο δυνατό. Μάλιστα, οι χρήστες θα λάβουν ενημερωτικό email για αυτή την ενέργεια.

Αν έχετε λογαριασμό στο eBay μπείτε στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας και αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης τώρα.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*