Αφαίρεση προτεινόμενων email από το autocomplete του Outlook

Όταν γράφετε ένα νέο email στο Outlook και βρίσκεστε στο πεδίο Προς (To), δηλαδή εκεί που επιλέγετε τα άτομα που θα λάβουν το μήνυμά σας, τότε καθώς πληκτρολογείτε το όνομα (μιας επαφής) ή το email του εκάστοτε ατόμου, το Outlook σας προτείνει τις αντίστοιχες επιλογές με βάση την πρόσφατη σας δραστηριότητα. Για παράδειγμα, στην παρακάτω εικόνα, μου προτείνει δύο διευθύνσεις email καθώς πληκτρολογώ το email επικοινωνίας του Techster.gr.

Αφαίρεση προτεινόμενων email από το autocomplete του Outlook

Βλέπετε όμως το λάθος; Κάποια στιγμή είχα πληκτρολογήσει μία λάθος διεύθυνση email, ωστόσο μου την προτείνει κατά την πληκτρολόγηση. Αυτό είναι όμως κάτι που δε θέλω γιατί αν είμαι λιγάκι απρόσεκτος, το email θα σταλεί σε λάθος παραλήπτη.

Πώς γίνεται η αφαίρεση ενός email από το autocomplete στο Outlook;

Πολύ εύκολα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να περάσετε με το ποντίκι πάνω από το προτεινόμενο όνομα ή email και να πατήσετε στο εικονίδιο X.

Αφαίρεση προτεινόμενων email από το autocomplete του Outlook

Καλό είναι να διατηρείτε ‘καθαρή’ τη λίστα του autocomplete στο Outlook, με αυτό τον τρόπο, για να μη στέλνετε email σε λάθος άτομα. Προσωπικά μου έχει τύχει μία φορά παλαιότερα να την ‘πατήσω’ με αυτό τον τρόπο και έκτοτε φροντίζω να αφαιρώ τέτοιες εγγραφές από το autocomplete. Άλλωστε, είναι τόσο εύκολο.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*