[Λύθηκε] Δεν εμφανίζονται οι καρτέλες στον Chrome

Μια τυπική ημέρα, ανοίγω ένα Windows 10 virtual machine στον υπολογιστή μου για να κάνω ορισμένες δοκιμές. Έρχεται η στιγμή που ανοίγω τον Google Chrome και παραξενεύομαι. Κάτι δε πάει καλά. Σαν κάτι να λείπει. Το βλέπετε;

Δεν εμφανίζονται οι καρτέλες στον Chrome

Ναι, αν και δεν έχω επιλέξει να φορτώνει κάποια συγκεκριμένη σελίδα κατά το άνοιγμα του Chrome, παρατηρώ ότι δεν εμφανίζεται καμία καρτέλα. Πατάω Ctrl + T για να ανοίξω δίπλα μια νέα καρτέλα και βλέπω ότι ανοίγει. Ωστόσο, συνεχίζει να μην εμφανίζεται η προηγούμενη. Κάτι συμβαίνει. Θα έπρεπε να εμφανίζεται κάπως έτσι.

Δεν εμφανίζονται οι καρτέλες στον Chrome

Όταν πρόκειται για παρόμοια θέματα εμφάνισης στον Chrome, ένας είναι ο συνήθης ύποπτος. Η επιτάχυνση υλικού ή hardware acceleration.

Για κάποιο λόγο, ενώ λειτουργούσε κανονικά για αρκετό καιρό, αποφάσισε να σταματήσει. Η λύση; Απενεργοποίηση της επιτάχυνσης υλικού μέσα από τις ρυθμίσεις (για προχωρημένους) του Chrome, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Αν δε γνωρίζετε πώς γίνεται, δείτε εδώ.

Δεν εμφανίζονται οι καρτέλες στον Chrome

Η αλήθεια είναι ότι δεν έκατσα να το διερευνήσω παραπάνω γιατί δημιουργήθηκε το πρόβλημα, μιας και πρόκειται για virtual machine στο οποίο συχνά γίνονται πολλές δοκιμές. Ωστόσο, σκέφτηκα ότι ήταν μια καλή αφορμή για ένα σύντομο άρθρο για να βοηθήσω ορισμένους που ενδεχομένως να έχουν παρόμοιο πρόβλημα στον Google Chrome.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*