Περιστροφή φωτογραφιών στα Windows

Πριν μέρες, ένας φίλος με πήρε τηλέφωνο για να του προτείνω κάποιο εύκολο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων (τύπου Photoshop αλλά για αρχάριους). Όταν τον ρώτησα τι θέλει να κάνει ακριβώς για να μπορέσω να του προτείνω το αντίστοιχο πρόγραμμα, μου απάντησε ότι έχει περάσει κάποιες φωτογραφίες από το κινητό του που έχουν λάθος προσανατολισμό, δηλαδή οι φωτογραφίες εμφανίζονται κάθετα αντί για οριζόντια.

Ορισμένες φορές, η λύση είναι τόσο απλή, βρίσκεται σε κοινή θέα και εμείς ψάχνουμε να την κάνουμε δυσκολότερη.

Αυτό που θέλει να πετύχει είναι να αλλάξει τον προσανατολισμό ορισμένων φωτογραφιών μαζικά για να εμφανίζονται σωστά.

Πώς γίνεται η περιστροφή φωτογραφιών / εικόνων στα Windows 10

Είναι πραγματικά τόσο απλό. Ανοίξτε το φάκελο που έχει τις εικόνες, πατήστε δεξί κλικ στην εικόνα και έπειτα σε μία από τις δύο επιλογές, Περιστροφή προς τα δεξιά (Rotate right) ή Περιστροφή προς τα αριστερά (Rotate left).

Περιστροφή φωτογραφιών στα Windows

Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία μέχρι ο προσανατολισμός της εικόνας να έρθει στο σημείο που θέλετε. Η εικόνα περιστρέφεται κατά 90 μοίρες κάθε φορά.

Επίσης, πατώντας σε μία εικόνα, θα δείτε ότι το μενού του File Explorer αλλάζει και δίνει τη δυνατότητα να περιστρέψετε τις εικόνες από τα αντίστοιχα εικονίδια.

Περιστροφή φωτογραφιών στα Windows

Φυσικά, μπορείτε να αλλάξετε τον προσανατολισμό και για περισσότερες, από μία, εικόνες. Αφού τις επιλέξετε όλες, χρησιμοποιήστε είτε το μενού από το δεξί κλικ είτε το μενού του File Explorer που είδαμε προηγουμένως.

Αν έχετε ανοίξει μία εικόνα με την εφαρμογή Φωτογραφίες (Photos) των Windows 10, η διαδικασία είναι εξίσου εύκολη πατώντας στο αντίστοιχο κουμπί που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Περιστροφή φωτογραφιών στα Windows

Οπότε, ούτε Photoshop, ούτε GIMP, ούτε κανένα πρόγραμμα δε χρειάζεστε για να κάνετε κάτι τόσο απλό και γρήγορο.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*