Ενεργοποιήστε το Hey Cortana στα Windows 10 build 9926

Δείτε πώς να ενεργοποιήσετε την φωνητική εντολή Hey Cortana για πιο άμεσες ερωτήσεις στην Cortana χωρίς να περιμένετε να σας απαντήσει.

Στο build 9926 των Windows 10 η Microsoft έφερε για πρώτη φορά την Cortana υπολογιστή μας, την πρόθυμη βοηθό που είναι έτοιμη να μας εξυπηρετήσει κάθε στιγμή. Μάλιστα είναι τόσο έτοιμη που μόλις πούμε «Hey Cortana» και έπειτα την ερώτηση η ανταπόκριση γίνεται άμεσα χωρίς να χρειαστεί καν να πατήσουμε οποιοδήποτε πλήκτρο από το πληκτρολόγιο ή το ποντίκι.

Η συγκεκριμένη δυνατότητα του Hey Cortana δεν είναι ενεργοποιημένη από την αρχή και θα χρειαστεί να την ενεργοποιήσετε μέσα από τις ρυθμίσεις. Παρακάτω θα δείτε πώς να το καταφέρετε εύκολα και γρήγορα.

Σημείωση: Θα πρέπει πρώτα να έχετε ενεργοποιήσει την Cortana στον υπολογιστή σας αλλάζοντας την περιοχή/χώρα του υπολογιστή σας. Αναλυτικές οδηγίες θα βρείτε εδώ.

Ενεργοποίηση της φωνητικής εντολής Hey Cortana στα Windows 10

Πατήστε στο εικονίδιο της Cortana που βρίσκεται δίπλα από το μενού της Έναρξης και στο mini παράθυρο που θα εμφανιστεί πατήστε στο εικονίδιο με τις τρεις οριζόντιες γραμμές όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Ενεργοποιήστε το Hey Cortana στα Windows 10 build 9926

Έπειτα, πατήστε στο μενού Settings για να μεταφερθείτε στις ρυθμίσεις της Cortana.

Ενεργοποιήστε το Hey Cortana στα Windows 10 build 9926

Εδώ, αλλάξτε το διακόπτη της ρύθμισης Let Cortana respond when you say “Hey Cortana” από Off σε On.

Ενεργοποιήστε το Hey Cortana στα Windows 10 build 9926

Αυτό ήταν! Δεδομένου ότι έχετε ενεργοποιημένο το ενσωματωμένο (ή αποσπώμενο) μικρόφωνο του υπολογιστή σας, η Cortana θα ενεργοποιείτε αυτόματα μόλις της πείτε “Hey Cortana”.

Tip: Αμέσως μόλις πείτε Hey Cortana συνεχίστε με την ερώτηση που θέλετε να κάνετε χωρίς να περιμένετε να ακούσετε κάποια ηχητική ειδοποίηση πρώτα ή να ανοίξει το παράθυρο. Για παράδειγμα, “hey Cortana what is the weather now” χωρίς να σταματήσετε.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*