Μετάφραση εικόνων σε κινητό και tablet με Google Translate

Τις προηγούμενες ημέρες μου έστειλαν από το Gearbest τη σειρά Smart Home της Xiaomi για να τη δοκιμάσω και να γράψω τη γνώμη μου. Ένα μικρό πρόβλημα που παρατήρησα ήταν ότι στην εφαρμογή Mi Home υπήρχαν ορισμένες λειτουργίες που ήταν στα κινέζικα. Όπως είναι λογικό, έπρεπε με κάποιο τρόπο να τα μεταφράσω.

Ευτυχώς, το Google Translate έρχεται να δώσει τη λύση για ακόμη μία φορά, απλά και γρήγορα. Φυσικά, είπα να το μοιραστώ μαζί σας σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε και εσείς κάποιο παρόμοιο θέμα.

Την εφαρμογή Google Translate μπορείτε να την εγκαταστήσετε δωρεάν μέσα από το Play Store για Android συσκευές και μέσα από το App Store για iPhone και iPad. Για να μην ψάχνετε, παρακάτω σας έχω τους συνδέσμους για την εφαρμογή.

Τα παρακάτω βήματα έχουν γίνει από το iPad μου, ωστόσο η διαδικασία είναι παρόμοια ανεξάρτητα από τη συσκευή που χρησιμοποιείτε.

Διαβάστε και αυτό: Online μετάφραση PDF από το Google Translate

Μετάφραση εικόνων με το Google Translate σε smartphone και tablet

Αρχικά, θα χρειαστεί να έχετε την εικόνα που θέλετε να μεταφράσετε. Στην περίπτωσή μας, δηλαδή, θα χρειαστεί να αποθηκεύσουμε ένα στιγμιότυπο της οθόνης (screenshot) που περιέχει το κείμενο που θέλουμε να μεταφράσουμε. Αυτό γίνεται πολύ απλά με το συνδυασμό ορισμένων πλήκτρων ανάλογα με τη συσκευή σας.

Στη συνέχεια, ανοίξτε την εφαρμογή Google Translate και επιλέξτε τη γλώσσα που υπάρχει στο κείμενο της εικόνας (πχ. κινέζικα) και τη γλώσσα που θα γίνει η μετάφραση (πχ. ελληνικά, αγγλικά, κλπ.). Δυστυχώς, δεν μπορεί να γίνει η αυτόματη ‘αναγνώριση γλώσσας’ στην περίπτωση μετάφρασης από εικόνα. Επίσης, ενδεχομένως να σας ζητηθεί να κατεβάσετε το αντίστοιχο πακέτο γλώσσας πριν προχωρήσετε στη μετάφραση εικόνων.

Στη συνέχεια, πατήστε στο εικονίδιο της φωτογραφικής μηχανής, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Μετάφραση εικόνων σε κινητό και tablet με Google Translate

Αμέσως μετά, θα ανοίξει αυτόματα η κάμερα της συσκευής έτσι ώστε να φωτογραφίσετε ένα κομμάτι κειμένου για να μεταφραστεί. Ωστόσο, μιας και στη συγκεκριμένη περίπτωση θέλουμε να μεταφράσουμε το screenshot, πατήστε στο αντίστοιχο εικονίδιο για να φορτώσετε την ήδη αποθηκευμένη εικόνα που υπάρχει ήδη στο φάκελο των φωτογραφιών σας.

Μετάφραση εικόνων σε κινητό και tablet με Google Translate

Έπειτα, θα γίνει ένα αρχικό σκανάρισμα της εικόνας και θα σας ζητηθεί να επισημάνετε με το δάχτυλό σας το κείμενο που υπάρχει στην εικόνα.

Μετάφραση εικόνων σε κινητό και tablet με Google Translate

Επισημαίνοντας μία προς μία κάθε γραμμή, η μετάφραση γίνεται αυτόματα στη γλώσσα που επιλέξατε. Καλό θα είναι να μην επιλέξετε όλες τις γραμμές μαζί καθώς η τελική μετάφραση ενδεχομένως να μη βγάζει κανένα νόημα.

Μετάφραση εικόνων σε κινητό και tablet με Google Translate

Αυτό ήταν!

Ελπίζω να σας βοήθησα να μεταφράσετε εικόνες που περιέχουν κινέζικα ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα που δε γνωρίζετε χρησιμοποιώντας το Google Translate. Όσο για τα κινέζικα στο Mi Home, ας ελπίσουμε να τα μεταφράσουν επιτέλους για να μη χρειάζεται να μπαίνουμε σε τέτοια διαδικασία.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*