Πώς να αφαιρέσετε τις επαφές του Google+ από το Google Talk

Αν χρησιμοποιείτε το Google Talk για να επικοινωνείτε με φίλους, συναδέλφους, κλπ., θα έχετε παρατηρήσει τελευταία ότι ξαφνικά στη λίστα των επαφών σας έχουν προστεθεί αυτόματα επαφές που υπάρχουν στους κύκλους του Google+ λογαριασμού σας. Αυτή η κίνηση της Google είναι ακόμα μία προσπάθεια να ενσωματώσει σε όλες τις υπηρεσίες της και τη ζωή μας το Google+, ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που “ενοχλήθηκαν” από αυτή την ενέργεια που έγινε χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Προσωπικά, χρησιμοποιώ καθημερινά το Google Talk για την επικοινωνία με μία μικρή ομάδα φίλων και συναδέλφων, οπότε όπως είναι φυσικό, η παρουσία πρόσθετων επαφών από το Google+ κάθε άλλο παρά ευχάριστη θα μπορούσε να είναι.

Αν θέλετε και εσείς να αφαιρέσετε τα άτομα των κύκλων σας από τις επαφές του Google Talk, χωρίς βέβαια να τους διαγράψετε από τους κύκλους σας, δείτε πώς μπορείτε να το πραγματοποιήσετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Αφού συνδεθείτε στο Google+ λογαριασμό σας, κάντε κλικ στο βελάκι της περιοχής συζητήσεων (chat) που βρίσκεται στην αριστερή στήλη της κεντρικής σελίδας και επιλέξτε Ρυθμίσεις απορρήτου (Privacy settings) από το μενού που θα εμφανιστεί.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει πατήστε στην επιλογή Προσαρμογή (Custom), όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Αμέσως μετά, ξε-τικάρετε τους κύκλους τους οποίους δεν επιθυμείτε να συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των επαφών στο Google Talk και πατήστε στο κουμπί Αποθήκευση (Save) για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Αυτό ήταν! Όπως θα παρατηρήσετε, η λίστα των επαφών σας τόσο στο chat του Google+ όσο και στο Google Talk θα μειωθεί δραστικά, ανάλογα με τους κύκλους που έχετε επιλέξει στο προηγούμενο βήμα.

Σας ενόχλησε αυτή η ενέργεια της Google;

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*