Πώς να χρησιμοποιήσετε πολλαπλές εκδόσεις (instances) του Google Talk ταυτόχρονα

Το Google Talk αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο αφού σας ενημερώνει αμέσως για κάθε e-mail που λαμβάνετε στον Google λογαριασμό σας καθώς επίσης μπορείτε να συνομιλείτε (chat) ταυτόχρονα με έναν ή και περισσότερους φίλους που υπάρχουν ήδη στις επαφές σας. Στην περίπτωση, όμως, που κάποιος διαθέτει δύο ή και περισσότερους Google λογαριασμούς, θα πρέπει να επιλέξει ένα μόνο λογαριασμό κάθε φορά για να μπορεί να τον  χρησιμοποιεί μέσω του Google Talk.

Δεν θα ήταν πολύ καλύτερο και πρακτικό να μπορείτε να ανοίγετε παράλληλα όλους τους λογαριασμούς σας σε διαφορετικές εκδόσεις (instances) του Google Talk; Και όμως γίνεται, με ένα απλό κολπάκι, το οποίο η Google φρόντισε να το κρατήσει κρυμμένο.

Βρείτε το Google Talk μέσα από τη λίστα προγραμμάτων του μενού Έναρξη (Start Menu), πατήστε δεξί κλικ στο εικονίδιο και επιλέξτε Ιδιότητες (Properties).

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί μεταβείτε στην καρτέλα Συντόμευση (Shortcut).

Στο πεδίο Προορισμός (Target) αφήστε ένα κενό και πληκτρολογήστε /nomutex στο τέλος τοποθεσίας που υπάρχει ήδη.
Πατήστε ΟΚ για να αποθηκευτούν οι αλλαγές σας.

Αυτό ήταν!

Πλέον, μπορείτε να ανοίξετε όσα instances του Google Talk επιθυμείτε για να συνδεθείτε με τους διαφορετικούς Google λογαριασμούς σας.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*