Πώς να χρησιμοποιήσετε την Παράβλεψη (Ignore) ατόμων στο Google+

Ενοχλητικά άτομα συναντάμε καθημερινά στη ζωή μας και πόσο μάλλον στα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Google+. Εδώ και λίγο καιρό η Google έφερε ένα νέο χαρακτηριστικό στο Google+, με το οποίο μπορούμε να απαλλαγούμε από όλους αυτούς τους ενοχλητικούς χρήστες που εμφανίζονται κατά διαστήματα, “παραβλέποντάς” τους (Ignore). Έτσι, ακόμα και αν βρίσκονται ήδη στους Κύκλους σας, δε θα εμφανίζονται πια οι δημοσιεύσεις και οι δραστηριότητες τους στο Stream σας και θα μπορείτε να απολαύσετε την “ηρεμία” σας στο κοινωνικό δίκτυο της Google.

Ας δούμε αναλυτικότερα πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το νέο χαρακτηριστικό.

Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε ότι παραβλέποντας ένα άτομο στο Google+, δε θα εμφανίζονται οι δημοσιεύσεις του στο stream σας, δε θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις των δραστηριοτήτων του και δε θα εμφανίζεται στους Κύκλους (Circles) σας. Φυσικά, κανένας χρήστης δε θα ειδοποιηθεί για αυτή σας την ενέργεια.

Βέβαια, το χαρακτηριστικό της Παράβλεψης (Ignore) δεν είναι το ίδιο με αυτό του Μπλοκαρίσματος (Block). Ένα άτομο που έχετε επιλέξει να παραβλέψετε, θα μπορεί να σχολιάζει στα δημόσια σας post, να σας επισημαίνει (tag) σε φωτογραφίες καθώς και να σας προσθέτει στους Κύκλους του. Επίσης, αν το άτομο αυτό σας επισημάνει σε μια φωτογραφία, θα λάβετε ειδοποίηση σχετικά με την επισήμανση.

Μπορείτε να παραβλέψετε κάποιον, από την περιοχή ειδοποιήσεων του Google+ που εμφανίζεται πάνω δεξιά. Απλά, πατήστε στην επιλογή Παράβλεψη (Ignore) δίπλα από το όνομα του χρήστη που θέλετε να αγνοήσετε.

Αμέσως μετά, έχετε τη δυνατότητα να αναιρέσετε την ενέργεια που μόλις κάνατε ή ακόμα και να “μπλοκάρετε” (Block) τον συγκεκριμένο χρήστη.

Ακόμα, μπορείτε να παραβλέψετε όλα τα άτομα που σας πρόσθεσαν στους Κύκλους τους πρόσφατα.

Επίσης, μπορείτε να παραβλέψετε κάποιον από την κατηγορία Εισερχόμενα (Incoming), πατώντας στο βελάκι στα δεξιά μιας δημοσίευσης του και επιλέγοντας Παράβλεψη (Ignore).

Επιπλέον, μπορείτε να αγνοήσετε αρκετούς χρήστες μαζικά μέσα από την καρτέλα Άτομα που σας έχουν προσθέσει των Κύκλων (People who’ve added you) σας. Επιλέξτε τα άτομα που θέλετε να αγνοήσετε και πατήστε στην επιλογή Παράβλεψη (Ignore), όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Για να δείτε όλα τα άτομα που έχετε αγνοήσει, μεταβείτε στους Κύκλους (Circles) σας, πατήστε στην επιλογή Περισσότερες ενέργειες (More actions) και κάντε κλικ στην επιλογή Προβολή ατόμων που παραβλέφθηκαν (View ignored).

Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο με τη λίστα όλων των ατόμων που έχετε αγνοήσει έως τώρα. Αν θέλετε να αναιρέσετε τη δυνατότητα παράβλεψης για κάποιον από τη λίστα, απλά πατήστε στην επιλογή Κατάργηση παράβλεψης (Un-ignore) δίπλα από το όνομα. Έπειτα, μπορείτε να τον συμπεριλάβετε ξανά σε κάποιον από τους κύκλους σας.

Αυτό ήταν!

About Δημήτρης Τόνιας 1369 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*