Πώς να χρησιμοποιήσετε την Αυτόματη συμπλήρωση (Autofill) στον Chrome

Μία διαδικασία που τις περισσότερες φορές καταντάει βαρετή για τους περισσότερους από εσάς είναι η συμπλήρωση μιας φόρμας όπως κατά τη διάρκεια εγγραφής σε μια ιστοσελίδα, αγοράς ενός προϊόντος online, κτλ., στην οποία απαιτείται να συμπληρώσετε διάφορα πεδία όπως όνομα, επώνυμο, τηλέφωνο, διεύθυνση, e-mail, κατά κύριο λόγο.

Αν δε γνωρίζετε το χαρακτηριστικό της Αυτόματης συμπλήρωσης (Autofill) που είναι διαθέσιμο στον Google Chrome, μάλλον ήρθε η ώρα να το χρησιμοποιήσετε και να κάνετε τη ζωή σας ευκολότερη. Πώς λειτουργεί; Απλά εισάγετε τα στοιχεία σας σε όλα τα απαραίτητα πεδία που απαιτούνται για τη συμπλήρωση μιας φόρμας online, τα αποθηκεύετε και την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να συμπληρώσετε μια φόρμα θα είστε απλά ένα κλικ μακριά!

Ας δούμε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Αυτόματη συμπλήρωση (Autofill) στον Chrome.

Αφού ανοίξετε τον Chrome, πατήστε στο κλειδί που βρίσκεται πάνω δεξιά και επιλέξτε Επιλογές (Settings).

Στην καρτέλα ρυθμίσεων που θα εμφανιστεί, μεταφερθείτε στην κατηγορία Προσωπικά στοιχεία (Personal Stuff).

Τικάρετε την επιλογή Ενεργοποίηση Αυτόματης συμπλήρωσης για τη συμπλήρωση φορμών ιστού με ένα μόνο κλικ (Enable Autofill to fill out web forms in a single click) και έπειτα πατήστε στο κουμπί Διαχείριση ρυθμίσεων αυτόματης συμπλήρωσης (Manage Autofill settings) για να προχωρήσουμε στις ρυθμίσεις.

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί πατήστε στο κουμπί Προσθήκη νέας διεύθυνσης (Add new street address) της κατηγορίας Διευθύνσεις (Addresses), για να εισάγετε τα στοιχεία που θα συμπληρώνονται απευθείας όταν συμπληρώνετε τις φόρμες.

Σε αυτό το σημείο, συμπληρώστε όλα τα πεδία που θεωρείτε απαραίτητα για εσάς. Μπορείτε να προσθέσετε όσα και όποια επιθυμείτε. Αφού τελειώσετε πατήστε ΟΚ για να αποθηκευτούν οι αλλαγές σας.

Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε παραπάνω από μία διευθύνσεις ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, ώστε να επιλέγετε αυτή που επιθυμείτε κατά τη διάρκεια της αυτόματης συμπλήρωσης.

Για να επεξεργαστείτε μία ήδη αποθηκευμένη διεύθυνση πατήστε διπλό κλικ πάνω της και αμέσως θα ανοίξει το παράθυρο επεξεργασίας των πεδίων.

Για να διαγράψετε μια διεύθυνση, πατήστε στο Χ που εμφανίζεται στα δεξιά όταν μεταφέρετε τον δείκτη του ποντικιού πάνω από την ανάλογη διεύθυνση.

Επιπλέον, στις τελευταίες εκδόσεις του Chrome προστέθηκε η δυνατότητα προσθήκης της πιστωτικής σας κάρτας, ώστε να μη χρειάζεται να θυμάστε απ’ έξω τα στοιχεία της κάθε φορά που επιθυμείτε να συμπληρώσετε μια φόρμα.

Πατήστε στο κουμπί Προσθήκη νέας πιστωτικής κάρτας (Add new credit card) της κατηγορίας Πιστωτικές κάρτες (Credit cards).

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί πληκτρολογήστε ένα όνομα για την κάρτα, τον αριθμό της καθώς και την ημερομηνία λήξης και πατήστε ΟΚ για να την αποθηκεύσετε.

Προσωπικά, προτιμώ να μην εισάγω τα στοιχεία των πιστωτικών μου καρτών σε αυτό το πεδίο, ακόμα και αν η Google τονίζει ιδιαίτερα ότι τα δεδομένα που αποθηκεύονται παραμένουν ασφαλή.

Αυτό ήταν!

Πλέον, κάθε φορά που ετοιμάζεστε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας σε μια online φόρμα, ο Chrome θα σας προτείνει να τα συμπληρώσει αυτόματα σύμφωνα με τα στοιχεία που προσθέσατε με την διαδικασία που περιγράψαμε.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*