Πώς να χρησιμοποιήσετε το Google Docs Offline στον Chrome

Όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο οδηγό για τον τρόπο που μπορείτε να [link id=’2022′ text=’δείτε τα e-mail του Gmail λογαριασμού σας offline’], έτσι σήμερα θα δούμε πώς μπορείτε να διαβάσετε τα αρχεία που έχετε αποθηκευμένα στο Google Docs στην περίπτωση που ο υπολογιστής σας δεν είναι συνδεδεμένος στο internet.

Η νέα λειτουργία στο Google Docs βρίσκεται, όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε η Google, σε δοκιμαστική (beta) περίοδο και για το λόγο αυτό θα έχετε μόνο τη δυνατότητα ανάγνωσης των αρχείων offline, χωρίς την προσθήκη αλλαγών. Επίσης, όπως και με το Offline Gmail έτσι και εδώ, θα χρειαστείτε τον Chrome για να ενεργοποιήσετε τη νέα δυνατότητα.

Ας δούμε τα βήματα ένα-ένα.

Αφού συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Google Docs, πατήστε στον τροχό που βρίσκεται πάνω δεξιά και επιλέξτε Ρύθμιση Εγγράφων εκτός σύνδεσης (Set up Docs offline).

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί πατήστε στο κουμπί Να επιτρέπεται η χρήση (Allow offline docs) ώστε να επιτρέψετε την πρόσβαση στα offline αρχεία σας.

Αν δεν έχετε εγκαταστήσει ήδη την εφαρμογή μέσω του Chrome Web Store, πατήστε στο κουμπί Εγκατάσταση από το Chrome web store (Install from Chrome web store) για να μεταφερθείτε στη σελίδα.

Πατήστε Add to Chrome για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή.

Επιβεβαιώστε την εγκατάσταση πατώντας το κουμπί Εγκατάσταση (Install).

Όπως θα δείτε, το εικονίδιο του Google Docs εμφανίζεται στις διαθέσιμες Apps του Chrome. Πατήστε το για να συνεχίσετε.

Ένα μήνυμα σας ενημερώνει πως τα αρχεία σας βρίσκονται σε διαδικασία συγχρονισμού ώστε να είναι διαθέσιμα για χρήση χωρίς σύνδεση (offline).

Ανοίξτε ορισμένα πρόσφατα έγγραφα και αυτόματα θα συγχρονιστούν για χρήση χωρίς σύνδεση.

Αυτό ήταν!

Όταν ο υπολογιστής σας δε θα είναι πια συνδεδεμένος στο internet, επισκεφτείτε τη σελίδα docs.google.com ή πατήστε στο εικονίδιο της εφαρμογής Google Docs του Chrome και θα δείτε μπροστά σας τη λίστα με όλα τα αρχεία που έχετε συγχρονίσει για offline χρήση.

Αν και όπως αναφέραμε προηγουμένως, δε θα μπορείτε να κάνετε αλλαγές στα offline αρχεία σας προς το παρόν, ωστόσο θα μπορείτε να διαβάσετε κανονικά όλα σας τα αρχεία.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*