Πώς να δημιουργήσετε συντομεύσεις των ρυθμίσεων του Πίνακα Ελέγχου στα Windows 7

Ορισμένες φορές τυχαίνει να χρησιμοποιούμε συχνά μια συγκεκριμένη ρύθμιση μέσα από τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows 7 και καταντάει κουραστικό να την  ψάχνουμε κάθε φορά ανοίγοντας παράθυρα και πατώντας παραπανίσια κλικ. Δε θα ήταν πιο εύκολο και πρακτικό να δημιουργήσουμε μια συντόμευση της ρύθμισης (setting) στην Επιφάνεια Εργασίας ώστε απλά με ένα διπλό κλικ να εμφανιστεί αμέσως;

Αν θέλετε να δημιουργήσετε συντόμευση μιας κατηγορίας, ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) και κάντε σύρετε το εικονίδιο (drag-n-drop) στην Επιφάνεια Εργασίας.

Αν δε θέλετε κάτι τόσο γενικό, όπως η κατηγορία, μπορείτε να δημιουργήσετε συντομεύσεις για επιμέρους ρυθμίσεις. Στην περιοχή Προβολή κατά (View by) του Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) επιλέξτε Μικρά εικονίδια (Small icons), πατήστε δεξί κλικ στο εικονίδιο που επιθυμείτε και επιλέξτε Δημιουργία συντόμευσης (Create shortcut). Το drag-n-drop ισχύει και σε αυτή την περίπτωση.

Τέλος, αν επιθυμείτε να δημιουργήσετε συντόμευση μιας ακόμα πιο συγκεκριμένης ρύθμισης, ενεργοποιήστε το γνωστό [link id=’983′ text=’GodMode των Windows 7 που περιέχει όλες τις δυνατές ρυθμίσεις του Πίνακα Ελέγχου’] και επιλέξτε τη ρύθμιση που θέλετε από τη λίστα.

Αυτό ήταν!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*