Εμφάνιση εικονιδίων στην επιφάνεια εργασίας των Windows 8

Αν και η οθόνη της Έναρξης (Start screen) των Windows 8 αποτελεί την καλύτερη λύση για τις συντομεύσεις και τα εικονίδια του λειτουργικού, ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που προτιμούν να χρησιμοποιούν την κλασική επιφάνεια εργασίας όπως είχαν συνηθίσει στις προηγούμενες εκδόσεις των Windows. Την πρώτη φορά θα ανοίξετε το desktop των Windows 8 θα συναντήσετε μόνο το εικονίδιο του Κάδου ανακύκλωσης στην πάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Πώς, όμως, μπορεί να εμφανίσει κανείς τα εικονίδια του Υπολογιστή, του Δικτύου, των αρχείων χρήστη στην επιφάνεια εργασίας έτσι ώστε να είναι διαθέσιμα πάντα;

Η απάντηση είναι απλή και βρίσκεται στις ρυθμίσεις εξατομίκευσης των Windows 8. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να επιλέξετε τα εικονίδια που επιθυμείτε να εμφανίσετε στο desktop του νέου λειτουργικού.

Πατήστε δεξί κλικ στον κενό χώρο της κλασική επιφάνειας εργασίας και επιλέξτε Εξατομίκευση (Personalize) από το μενού που θα εμφανιστεί.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει πατήστε στην επιλογή Αλλαγή εικονιδίων επιφάνειας εργασίας (Change desktop icons) που θα βρείτε στην αριστερή στήλη.

Εδώ, επιλέξτε ποια από τα εικονίδια θα εμφανίζονται στην επιφάνεια εργασίας των Windows 8 τικάροντας τις αντίστοιχες επιλογές μεταξύ του Υπολογιστή (Computer), Κάδος ανακύκλωσης (Recycle bin), Δίκτυο (Network), Πίνακας Ελέγχου (Control Panel) και Αρχεία χρήστη (User’s files). Προφανώς, ξε-τικάροντας μία ή περισσότερες επιλογές θα αποκρύψετε τα εικονίδια που δεν επιθυμείτε να εμφανίζονται.

Πατήστε ΟΚ για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας. Αυτό ήταν!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*