Εμφάνιση εικονιδίων στην επιφάνεια εργασίας των Windows 10

Δείτε πώς να εμφανίσετε τα εικονίδια του Υπολογιστή, του Κάδου Ανακύκλωσης, του φακέλου χρήστη, του δικτύου και του πίνακα ελέγχου στην επιφάνεια εργασίας των Windows 10.

Αν κάνετε μία καθαρή εγκατάσταση των Windows 10 (κοινώς «φορμάτ») στον υπολογιστή σας θα παρατηρήσετε ότι το μόνο εικονίδιο που υπάρχει στην Επιφάνεια εργασίας (Desktop) είναι αυτό του Κάδου Ανακύκλωσης (Recycle Bin) στην πάνω αριστερή γωνία. Σε προηγούμενες εκδόσεις του λειτουργικού συναντούσαμε το εικονίδιο του Υπολογιστή (Computer), του Δικτύου (Network) και του φακέλου χρήστη.

Εμφάνιση εικονιδίων στην επιφάνεια εργασίας των Windows 10

Πώς τα επαναφέρουμε λοιπόν πίσω στην επιφάνεια εργασίας εκεί που τα είχαμε συνηθίσει; Η λύση είναι απλή και γρήγορη, αρκεί να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.

Εμφάνιση των βασικών εικονιδίων στην επιφάνεια εργασίας των Windows 10

Πατήστε δεξί κλικ στον κενό χώρο της επιφάνειας εργασίας και έπειτα στην επιλογή Εξατομίκευση (Personalize) από το αναδυόμενο μενού.

Εμφάνιση εικονιδίων στην επιφάνεια εργασίας των Windows 10

Μεταβείτε στην ενότητα Θέματα (Themes) και πατήστε στην επιλογή Ρυθμίσεις εικονιδίων επιφάνειας εργασίας (Desktop icon settings) όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Εμφάνιση εικονιδίων στην επιφάνεια εργασίας των Windows 10

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, μπορείτε να ρυθμίσετε ποια από τα 5 βασικά εικονίδια θα εμφανίζονται στην επιφάνεια εργασίας των Windows 10. Όπως καταλαβαίνετε, οι επιλογές που είναι τικαρισμένες σημαίνει ότι θα εμφανίζονται στην επιφάνεια εργασίας ενώ οι μη τικαρισμένες δε θα εμφανίζονται.

Εμφάνιση εικονιδίων στην επιφάνεια εργασίας των Windows 10

Εσείς, ενεργοποιήστε αυτές που θέλετε και πατήστε στο κουμπί ΟΚ για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Bonus Tip: Αν θέλετε να αποκρύψετε ένα από τα 5 βασικά εικονίδια που υπάρχουν ήδη στην επιφάνεια εργασίας, υπάρχει πιο γρήγορος τρόπος. Απλά επιλέξτε το εικονίδιο και πατήστε το πλήκτρο Delete από το πληκτρολόγιο ή με δεξί κλικ και έπειτα Διαγραφή. Αυτή η μέθοδος ισχύει για όλα τα βασικά εικονίδια εκτός του Κάδου Ανακύκλωσης.[/do]
About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

13 Comments

 1. Πως μπορώ να βάλω το εικονίδιο settings στην επιφανεια εργασίας στα Windows 7.
  Εύκολα βρίσκει κάποιος το εικονοδίδιο του control panel αλλά όχι των settings.
  ΕΦΧ

 2. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΦΙΛΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΟΥ..ΕΧΩ WINDOWS 10 KAI META ΑΠΟ 1 ΧΡΟΝΟ ΧΡΗΣΗΣ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΧΑΣΑ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ…!! ΕΦΗΡΜΟΣΑ ΟΣΑ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙΣ-ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΣΗ,ΘΕΜΑΤΑ,ρυθμίσεις είκονιδίων έπιφάνειας έργασίας- ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΑ 5 ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ…..ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ….!!! ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ…ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..!!!

 3. ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ-ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΕΙΚΟΝΙΔΙΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΤΣΕΚΑΡΩ ΣΤΟ ΠΑΝΩ ΟΡΘΟΓΩΝΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ 5 ΕΠΙΛΟΓΕΣ …ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΤΩ Ο.Κ ΓΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ..ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΟΙΓΩ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΙΔΙΑ….!!!!!

 4. Δυστυχώς παρότι ακολούθησα τις οδηγίες, ο κάδος ανακύκλωσης δεν επανήλθε στην επιφάνεια εργασίας. Υπάρχει κανένας άλλος τρόπος, ή πρέπει να κάνω φορμάτ;

 5. Μου έβγαλε να κάνω τερματισμό και έκανε παράλληλα και μια αναβάθμιση η κάτι τετιο και μετά όταν ξανάνοιξε δεν μπόρεσα να βρω την επιφάνεια εργασία π χα πριν όπως ήταν και σε όλα τα Windows και το μόνο π έχω σαν αρχική είναι τα εικονίδια των Windows 8 και μετά αυτά τα τελευταία πως μπορώ να ξαναβάλω την προηγουμένη αρχική ως αρχική του υπολογιστή μου?

 6. πως μπορω να μικρυνω σε μεγεθος τα εικονιδια στην επιφανεια εργασιας γιατι ειναι πολυ μεγαλα?

  • Με δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας και μετά από την Προβολή (View) επιλέγεις το μέγεθος που θέλεις. Διαφορετικά, κράτα πατημένα το πλήκτρο Ctrl και μετακίνησε την κύληση από το μεσαίο κουμπί του ποντικιού για να αυξομειώσεις το μέγεθός τους.

 7. Καλη σας ημερα συνεχεια μου βγαζει ενα μηνυμα οτι το one drive δεν ειναι ενημερωμεno και μου ζηταεις το e-mail και τον κωδικο αυτο επαναλαμβανετε καθε φορα που ανοιγω τon υπολογιστη τι να κανω Ευχαριστω Σταυρος

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*