Σε ποιο φάκελο θα βρείτε το φόντο των Windows 10

Ας υποθέσουμε το εξής συχνό σενάριο. Έχετε βρει μια όμορφη εικόνα στο internet, την έχετε βάλει ως φόντο για την επιφάνεια εργασίας του Windows 10 υπολογιστή σας και μετά την διαγράφετε. Έτσι, γιατί θέλατε να καθαρίσετε το ‘ρημαδιασμένο’ φάκελο Λήψεις (Downloads) για να ανοίγει πιο γρήγορα.

Ένας/Μία φίλος/-η βλέπει αυτό το όμορφο φόντο στον υπολογιστή σας και το θέλει για τον δικό του υπολογιστή. Πού έχει αποθηκευτεί όμως αυτή η εικόνα;

Ανοίγετε τις ρυθμίσεις υπολογιστή στα Windows 10, πηγαίνετε στην Εξατομίκευση (Personalization) – Φόντο (Background) αλλά δυστυχώς δε μπορείτε να βρείτε άκρη.

Σε ποιο φάκελο θα βρείτε το φόντο των Windows 10

Ευτυχώς διαβάζετε αυτές τις γραμμές εδώ και πλέον θα μάθετε πώς να βρείτε την τοποθεσία αποθήκευσης του τρέχοντος φόντου των Windows 10 για να τη στείλετε στον/-ην φίλο/-η σας.

Βρείτε το φάκελο που βρίσκεται το φόντο της επιφάνειας εργασίας στα Windows 10

Αρχικά, ανοίξτε ένα παράθυρο του File Explorer. Δεν είναι δύσκολο, απλά πατήστε στο αντίστοιχο εικονίδιο που βρίσκεται στη γραμμή εργασιών.

Σε ποιο φάκελο θα βρείτε το φόντο των Windows 10

Στη συνέχεια, κάντε αντιγραφή την παρακάτω γραμμή και μετά επικόλληση στη γραμμή διευθύνσεων του File Explorer, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

%AppData%\Microsoft\Windows\Themes\CachedFiles

Σε ποιο φάκελο θα βρείτε το φόντο των Windows 10

Πατήστε Enter και αμέσως μετά θα ανοίξει ο φάκελος που βρίσκεται αποθηκευμένη η εικόνα φόντου του υπολογιστή σας.

Σε ποιο φάκελο θα βρείτε το φόντο των Windows 10

Για να τη στείλετε στο φίλο σας, κάντε αντιγραφή – επικόλληση σε ένα άλλο φάκελο ή στην επιφάνεια εργασίας και έπειτα είστε έτοιμοι.

Να σημειώσω ότι με την παραπάνω διαδικασία μπορείτε να βρείτε την τοποθεσία αποθήκευσης μόνο του τρέχοντος φόντου στα Windows 10. Αν η εικόνα δεν υπάρχει πλέον και στη λίστα των 5 διαθέσιμων εικόνων στις ρυθμίσεις εξατομίκευσης τότε δυστυχώς δε μπορείτε να την επαναφέρετε ξανά.

Και επειδή το ξέρω ότι ενδεχομένως να με ρωτήσετε σε ποιο φάκελο αποθηκεύονται οι default εικόνες των Windows 10, θα τις βρείτε στην τοποθεσία C:\Windows\Web.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*