Πώς να αλλάξετε το φόντο στα Windows 10

Η αλλαγή του φόντου της επιφάνειας εργασίας είναι μία από τις πιο εύκολες ενέργειες που μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε για να αλλάξει την εμφάνιση των Windows 10 στον υπολογιστή του.

Πολλοί προτιμούν μία ωραία φωτογραφία των διακοπών τους, τη φύση, τα κτίρια, κλπ., άλλοι προτιμούν ένα αμιγές χρώμα πχ. γκρι για να είναι πιο εύκολο στα μάτια ενώ άλλοι επιλέγουν ένα σύνολο εικόνων που αλλάζουν ανά ορισμένα λεπτά. Έτσι, για να μην υπάρχει μονοτονία.

Πώς να αλλάξετε το φόντο στα Windows 10

Όλα αυτά είναι επιλογές που μπορείτε να ρυθμίσετε στον δικό σας Windows 10 υπολογιστή με βάση τις προτιμήσεις σας. Ας απαλλαγούμε από αυτό το ‘βαρετό’ λογότυπο των Windows που είναι ενεργοποιημένο ως προεπιλογή από την πρώτη σύνδεση στον υπολογιστή.

Αλλαγή του φόντου επιφάνειας εργασίας στα Windows 10

Στο σημερινό άρθρο θα δούμε αναλυτικά πώς μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνιση των Windows 10 επιλέγοντας το φόντο που επιθυμείτε αλλά και με ποιους τρόπους να εκμεταλλευτείτε όλες τις διαθέσιμες επιλογές στο έπακρο.

Πού βρίσκονται οι ρυθμίσεις για το φόντο επιφάνειας εργασίας

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να ανοίξετε τις ρυθμίσεις σε αυτή την ενότητα είναι να πατήσετε δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας και έπειτα στην επιλογή Εξατομίκευση (Personalize).

Πώς να αλλάξετε το φόντο στα Windows 10

Εναλλακτικά, αν έχετε ανοικτό το παράθυρο των ρυθμίσεων, μεταβείτε στην κατηγορία Εξατομίκευση (Personalization) και έπειτα στην ενότητα Φόντο (Background).

Πώς να αλλάξετε το φόντο στα Windows 10

Εδώ, όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε για φόντο μία εικόνα, ένα αμιγές χρώμα ή μια παρουσίαση. Ας τα δούμε ένα προς ένα.

Πώς να αλλάξετε το φόντο στα Windows 10

Ρυθμίστε μία εικόνα ως φόντο για την επιφάνεια εργασίας

Ενεργοποιώντας την επιλογή Εικόνα (Picture), εμφανίζονται ακριβώς από κάτω οι 5 πιο πρόσφατες εικόνες που έχετε χρησιμοποιήσει ως φόντο για την επιφάνεια εργασίας. Πατώντας σε κάθε μία, το φόντο αλλάζει αυτόματα στην αντίστοιχη εικόνα.

Πατώντας στο κουμπί Αναζήτηση (Browse), ανοίγει ένα νέο παράθυρο για να επιλέξετε μία εικόνα που έχετε αποθηκευμένη στον υπολογιστή σας έτσι ώστε να την ορίσετε ως φόντο.

Πώς να αλλάξετε το φόντο στα Windows 10

Τέλος, στην Επιλογή προσαρμογής (Choose a fit) μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο που θα εμφανίζεται η εικόνα στην επιφάνεια εργασίας. Δηλαδή, αν η εικόνα είναι μικρότερης ανάλυσης από αυτή της οθόνης σας τότε καλό θα ήταν να επιλέξετε το Γέμισμα (Fill) έτσι ώστε να μην υπάρχουν ‘κενά’ γύρω από την εικόνα. Δε θεωρώ ότι χρειάζεται να το εξηγήσω περαιτέρω, δοκιμάστε το για να δείτε τις διαφορές αυτής της επιλογής.

Επίσης, μπορείτε να αλλάξετε το φόντο της επιφάνειας εργασίας των Windows 10, αν πρόκειται για εικόνα, χωρίς να ανοίξετε απαραίτητα τις ρυθμίσεις. Αν έχετε μια εικόνα πχ. σε ένα φάκελο, πατήστε δεξί κλικ και έπειτα στην αντίστοιχη επιλογή. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουμπί στο μενού.

Πώς να αλλάξετε το φόντο στα Windows 10

Η ίδια επιλογή υπάρχει και στην εφαρμογή Φωτογραφίες (Photos) των Windows 10, εάν την έχετε ανοίξει εκεί, πατώντας αρχικά στις τρεις τελείες, όπως θα δείτε στην παρακάτω εικόνα.

Πώς να αλλάξετε το φόντο στα Windows 10

Διαβάστε επίσης: Πού αποθηκεύονται οι εικόνες φόντου στα Windows 10

Ρυθμίστε ένα αμιγές χρώμα ως φόντο για την επιφάνεια εργασίας

Η δεύτερη επιλογή στις ρυθμίσεις του φόντου των Windows 10 είναι το Αμιγές χρώμα (Solid color). Τι σημαίνει αυτό το αμιγές; Ότι επιλέγετε το αγαπημένο σας χρώμα και όλη η επιφάνεια εργασίας καλύπτεται με αυτό το χρώμα φόντου.

Πώς να αλλάξετε το φόντο στα Windows 10

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις προτεινόμενες επιλογές ή αν δε σας ικανοποιούν να επιλέξετε τον ακριβή χρωματισμό που θέλετε πατώντας στην επιλογή Προσαρμοσμένο χρώμα (Custom color).

Ρυθμίστε μία παρουσίαση ως φόντο για την επιφάνεια εργασίας

Ως τρίτη επιλογή, υπάρχει η παρουσίαση. Πώς λειτουργεί αυτή η επιλογή; Επιλέγετε ένα φάκελο που περιέχει τις εικόνες που θέλετε να βλέπετε ως φόντο στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια αυτές εναλλάσσονται αυτόματα ανά διαστήματα. Ως προεπιλεγμένος φάκελος έχει οριστεί ο φάκελος Εικόνες (Pictures). Πατώντας στην Αναζήτηση (Browse) μπορείτε να επιλέξετε το φάκελο της επιλογής σας.

Πώς να αλλάξετε το φόντο στα Windows 10

Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε κάθε πότε θα γίνεται η εναλλαγή μεταξύ των εικόνων από 1 λεπτό έως 1 ημέρα και τέλος, αν θα εμφανίζονται με τυχαία σειρά ή με βάση τη σειρά που είναι αποθηκευμένες στο φάκελο.

Να σημειώσω ότι σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να μεταπηδήσετε στο επόμενο φόντο της σειράς πατώντας δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας και έπειτα στην αντίστοιχη επιλογή.

Πώς να αλλάξετε το φόντο στα Windows 10

Εσείς τι φόντο έχετε επιλέξει για τη δική σας επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας;

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

2 Comments

  1. Επέλεξα για φόντο μια φωτο.με πρόσωπα και μου την παρουσιάζει με κομμένο το κεφάλι.Δεν υπάρχει τρόπος να ρυθμιστεί;Στο laptop είχε γίνει πρόσφατα αλλαγή σκληρού δίσκου και φορμάτ!!!!!SONY.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*