Βρείτε που αποθηκεύονται οι εικόνες φόντου στα Windows 7

Πόσες φορές δεν σας έχει τύχει να αλλάζετε το φόντο/background στα Windows 7, ύστερα να διαγράφετε την εικόνα και μετά να ψάχνετε που είναι αποθηκευμένη για να την στείλετε και στους φίλους σας; Το ψάξιμο τελείωσε! Θα δείτε επιτέλους που αποθηκεύονται οι εικόνες/φωτογραφίες που επιλέγουμε ως φόντο στα Windows 7.

Για να βρείτε τις εικόνες πατήστε δεξί κλικ σε ένα κενό χώρο της Επιφάνειας Εργασίας (Desktop) και επιλέξτε Εξατομίκευση (Personalize) στο μενού που θα εμφανιστεί.

Στο κάτω μέρος του παραθύρου της Εξατομίκευσης κάντε κλικ στην επιλογή Φόντο Επιφάνειας Εργασίας (Desktop Background).

Εδώ θα δείτε την διαδρομή (path) που αποθηκεύονται οι εικόνες.

Αν ακολουθήσετε αυτή την διαδρομή ανάμεσα στους φακέλους θα δείτε ότι δεν μπορείτε να την βρείτε. Αυτό γίνεται διότι η Microsoft έχει επιλέξει να κρατήσει “κρυφή” αυτή την τοποθεσία. Για να παρακάμψετε αυτή τη ρύθμιση θα πρέπει [link id=’810′ text=’να εμφανίσετε τα κρυφά αρχεία και φακέλους’].

Αφού ενεργοποιήσετε την ρύθμιση θα μπορείτε να δείτε τις εικόνες, να τις αντιγράψετε και να τις αποθηκεύσετε σε μια άλλη τοποθεσία. Η επιλογή είναι δική σας.

Αν ψάχνετε για τις εικόνες από τα θέματα που είναι προ-εγκατεστημένα στα Windows 7, θα τις βρείτε στην τοποθεσία C:/Windows/Web/Wallpaper

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

7 Comments

  1. Ερώτηση: Που μπορώ να βρώ τις εικόνες που βγάζω από το print screen ;
    Ευχαριστώ προκαταβολικά.

    • Δεν αποθηκεύονται σε κάποιο σημείο του δίσκου συγκεκριμένα αλλά προσωρινά στη μνήμη RAM, στο clipboard που λέμε. Για να την εμφανίσεις και να την αποθηκεύσεις μετά, άνοιξε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας, πχ. τη Ζωγραφική, και κάνε επικόλληση σε ένα νέο αρχείο. Κάθε φορά αποθηκεύεται στο clipboard η τελευταία εικόνα που πάτησες το Print Screen.

    • Σωστός ο Δημήτρης… απλά πράγματα αλλά για κάποιους μοιάζουν δύσκολα!

  2. Υπάρχει τρόπος για πολλαπλά print screen? Να θέλω για παράδειγμα να πάρω 2-3 και να τα αποθηκεύσω όλα!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*