Πώς να απενεργοποιήσετε τα “μπιπ” του υπολογιστή σας

Έχετε βαρεθεί να ακούτε τα “μπιπ” του υπολογιστή σας; Ε, καιρός να τα σταματήσετε! Αυτά τα “μπιμ” (beep) που ακούγονται από το εσωτερικό ηχείο που βρίσκεται στο κουτί του υπολογιστή χρησιμοποιούνται για διαγνωστικούς σκοπούς και για ανίχνευση συγκεκριμένων προβλημάτων που αφορούν το υλικό (hardware) του υπολογιστή. Αν νομίζετε ότι ο υπολογιστής σας λειτουργεί καλώς και δεν έχετε την ανάγκη να ακούτε αυτό τον ενοχλητικό ήχο μπορείτε πολύ εύκολα να τον απενεργοποιήσετε με τον παρακάτω τρόπο.

1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου, μεταφερθείτε στην κατηγορία Υλικό και Ήχος (Hardware and Sound) και επιλέξτε την Διαχείριση Συσκευών (Device Manager) από την κατηγορία Συσκευές και εκτυπωτές (Devices and Printers). 

2. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί πατήστε στην Προβολή (View) της γραμμής εργαλείων και επιλέξτε Εμφάνιση των κρυφών συσκευών (Show hidden devices).

3. Βρείτε την κατηγορία Προγράμματα οδήγησης χωρίς υποστήριξη Τοποθέτησης και Άμεσης Λειτουργίας (Non-Plug and Play Drivers), αναπτύξτε την για να δείτε τις επιλογές, πατήστε δεξί κλικ στην καταχώρηση Beep και επιλέξτε Ιδιότητες.

4. Στις Ιδιότητες Beep μεταφερθείτε στην καρτέλα Πρόγραμμα οδήγησης (Driver).

5. Αλλάξτε τον Τύπο Εκκίνησης (Startup Type) σε Απενεργοποιημένο (Disabled) χρησιμοποιώντας το drop down μενού.

6. Πατήστε ΟΚ για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις σας.

Με αυτόν τον τρόπο απενεργοποιείτε το System Beep στα Windows 7. Αν θέλετε να το ενεργοποιήσετε ξανά ακολουθήστε τα ίδια βήματα αλλάζοντας τον Τύπο Εκκίνησης (Startup Status) σε Σύστημα (System).

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*