Πως να αλλάξετε το Όνομα Υπολογιστή στα Windows 7

1. Ανοίξτε το μενού Έναρξη (Start Menu), πατήστε δεξί κλικ στο Υπολογιστής (Computer) και επιλέξτε Ιδιότητες (Properties). Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε την ίδια διαδικασία αν έχετε το εικονίδιο του Υπολογιστή σας στην Επιφάνεια Εργασίας (Desktop).

2. Στο παράθυρο που θα ανοίξει πατήστε στην επιλογή Ρυθμίσεις συστήματος για προχωρημένους (Advanced system settings) που βρίσκεται στο αριστερό μενού.

3. Στο παράθυρο Ιδιότητες Συστήματος (System Properties) που θα εμφανιστεί, μεταφερθείτε στην καρτέλα Όνομα υπολογιστή (Computer Name) και πατήστε το κουμπί Αλλαγή (Change). Στην ίδια καρτέλα μπορείτε επίσης να δώσετε και μια σύντομη περιγραφή του υπολογιστή σας.

4. Δώστε το όνομα υπολογιστή που επιθυμείτε και πατήστε ΟΚ.

5. Για να αποθηκευτούν οι αλλαγές είναι απαραίτητη η επανεκκίνηση του υπολογιστή. Μόλις πατήσετε το ΟΚ στο βήμα 4 θα εμφανιστούν δύο παράθυρα που θα σας συμβουλεύουν να αποθηκεύσετε όλα τα αρχεία που έχετε τη συγκεκριμένη στιγμή ανοιχτά καθώς και να κλείσετε όλα τα προγράμματα.

6. Πατήστε Επανεκκίνηση Τώρα (Restart Now).

7. Τέλος, αφού έχετε επιστρέψει από την επανεκκίνηση, πατήστε δεξί κλικ στον Υπολογιστή και θα δείτε το νέο όνομα που έχετε δώσει πριν λίγο στον υπολογιστή σας.

Αυτό ήταν!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*