Ασφαλής περιήγηση (HTTPS) στο Twitter

Στο Twitter υπάρχει ένα νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας που σας δίνει την δυνατότητα να σερφάρετε ασφαλέστερα στις σελίδες του με την χρήση “Ασφαλούς περιήγησης” https (Secure), σε αντίθεση με το απλό πρωτόκολλο http. Προτείνεται ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που κάποιος συνδέεται μέσω ανοιχτών Wi-Fi δικτύων, internet-cafe και γενικότερα σε δίκτυα που είναι αμφίβολη η ασφάλεια τους.

Ας δούμε πως μπορούμε να το ενεργοποιήσουμε πολύ εύκολα.

1. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας δίνοντας το Όνομα Χρήστη (username) και τον Κωδικό Πρόσβασης (password).

2. Αφού συνδεθείτε επιτυχώς, πατήστε στο drop-down μενού που θα βρείτε πάνω δεξιά και πατήστε να μεταφερθείτε στα Settings.

3. Στο τέλος της πρώτης καρτέλας Account Settings τικάρετε την επιλογή Always use HTTPS και στη συνέχεια πατήστε Save για να αποθηκεύσετε την επιλογή σας.

4. Αφού πατήσετε Save, θα σας ζητηθεί να ξανα-πληκτρολογήσετε τον κωδικό σας και εκ νέου να πατήσετε Save Changes για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Αυτό ήταν! Πλέον κάθε φορά που συνδέεστε στον λογαριασμό σας στο Twitter θα βλέπετε το HTTPS πριν την διεύθυνση (url) στην μπάρα διευθύνσεων (address bar).

Μην ξεχνάτε ότι όταν χρησιμοποιείτε κάποιο Twitter client (πχ. Tweetdeck, Seesmic, κτλ) ενδέχεται να μην υποστηρίζει το πρωτόκολλο HTTPS. Αν χρησιμοποιείτε τα Official Twitter clients για το iPhone, iPad και iPod Touch να είστε σίγουροι ότι θα είστε προστατευμένοι.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*