Προσθέστε περισσότερη ασφάλεια στο Facebook με την χρήση ασφαλούς περιήγησης (https)

Θέματα ασφαλείας για τον υπολογιστή και πόσο μάλλον κατά την πλοήγηση στο internet θα πρέπει να μας απασχολούν όλους. Εδώ και αρκετό καιρό, το Facebook πρόσθεσε μια νέα λειτουργία στη σελίδα του δίνοντας την δυνατότητα σε όλους τους χρήστες να μπορούν να χρησιμοποιούν ένα κανάλι ασφαλούς επικοινωνίας (https) μεταξύ του υπολογιστή σας και του κοινωνικού δικτύου.

Καλό θα ήταν να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία αυτή, ακόμα και αν δεν γνωρίζετε ακριβώς περί τίνος πρόκειται. (Θα αναφερθούμε σε μελλοντικό άρθρο σχετικά με την χρήση του πρωτοκόλλου https).

1. Αφού συνδεθείτε στον λογαριασμό σας, πατήστε στην επιλογή Λογαριασμός (Account) που βρίσκεται πάνω δεξιά και επιλέξτε Ρυθμίσεις λογαριασμού (Account settings).

2. Στην καρτέλα Ασφάλεια (Security), βρείτε την κατηγορία Ασφαλής περιήγηση (Secure browsing) και πατήστε στην επιλογή Επεξεργασία (Edit).

3. Τικάρετε την επιλογή Όποτε μπορείτε, περιηγηθείτε στο Facebook από ασφαλή σύνδεση (https) (Browse Facebook on a secure connection (https) when possible).

4. Πατήστε Αποθήκευση αλλαγών (Save changes) για να αποθηκεύσετε τη νέα σας ρύθμιση.

Αυτό ήταν!

Πλέον, τις περισσότερες φορές* που θα σερφάρετε στο Facebook, θα δημιουργείται μία ασφαλής και κρυπτογραφημένη σύνδεση μεταξύ του browser σας και του server.

*Η ασφαλής περιήγηση παρ’ όλο που μπορεί να είναι ενεργοποιημένη, ενδέχεται να μην λειτουργεί σε ορισμένες περιπτώσεις όπως όταν παίζετε διάφορα παιχνίδια στο Facebook.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*