Πώς να δημιουργήσετε μια προφύλαξη οθόνης με τις δικές σας φωτογραφίες

Για εσάς που χρησιμοποιείτε την Προφύλαξη Οθόνης (Screen Saver) στον υπολογιστή σας και δεν σας ικανοποιούν πλέον οι διαθέσιμες επιλογές, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας screen saver εμφανίζοντας τις προσωπικές σας φωτογραφίες, είτε είναι από τις καλοκαιρινές διακοπές, τον αγαπημένο/-η σας, το νέο σας αυτοκίνητο, ή ότι άλλο επιθυμείτε.

1. Δημιουργήστε ένα καινούριο φάκελο στον σκληρό σας δίσκο και δώστε του ένα όνομα, για παράδειγμα, Screen Saver Photos.

2. Στο φάκελο αυτό, προσθέστε όσες φωτογραφίες επιθυμείτε να εμφανίζονται κατά την λειτουργία της προφύλαξης οθόνης.

3. Πατήστε δεξί κλικ στην Επιφάνεια Εργασίας και επιλέξτε Εξατομίκευση (Personalize).

4. Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί βρείτε στο κάτω μέρος και πατήστε στο εικονίδιο Προφύλαξη Οθόνης (Screen Saver).

5. Επιλέξτε την προφύλαξη οθόνης με το όνομα Φωτογραφίες (Photos) από το μενού και πατήστε στο κουμπί Ρυθμίσεις (Settings).

6. Στο παράθυρο των ρυθμίσεων πατήστε στο κουμπί Αναζήτηση (Browse), βρείτε τον φάκελο με τις φωτογραφίες που δημιουργήσατε στο βήμα 1 και πατήστε ΟΚ.

7. Επιλέξτε την ταχύτητα εναλλαγής των φωτογραφιών ανάμεσα στις τρεις επιλογές, Αργή (Slow), Μεσαία (Medium) και Γρήγορη (Fast).

8. Τικάρετε την επιλογή Τυχαία σειρά εικόνων (Shuffle pictures) αν θέλετε να εμφανίζονται με τυχαία σειρά.

9. Πατήστε Αποθήκευση (Save).

10. Μόλις δημιουργήσατε την προσωπική σας προφύλαξη οθόνης με τις φωτογραφίες σας. Πατήστε στην Προεπισκόπηση (Preview) για να δείτε πώς θα εμφανίζεται και αφού τελειώσετε πατήστε ΟΚ για να αποθηκευτούν οι ρυθμίσεις σας.

Αυτό ήταν!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*