Πώς να χρησιμοποιήσετε την προφύλαξη οθόνης στα Windows 7

Αν και, προσωπικά, επιλέγω να σβήνω την οθόνη κάθε φορά που δεν χρησιμοποιώ για αρκετή ώρα τον υπολογιστή, ωστόσο αρκετοί από εσάς προτιμάτε την προφύλαξη οθόνης. Ας δούμε, λοιπόν, τις βασικές ρυθμίσεις, πώς να την αλλάξετε ή να την απενεργοποιήσετε αλλά και πώς να επιλέξετε το χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει για να τεθεί σε λειτουργία.

1. Πατήστε δεξί κλικ σε ένα κενό χώρο της Επιφάνειας Εργασίας και επιλέξτε Εξατομίκευση (Personalize) από το μενού που θα εμφανιστεί.

2. Στο παράθυρο που θα ανοίξει πατήστε στο εικονίδιο Προφύλαξη Οθόνης (Screen Saver) που βρίσκεται στο κάτω μέρος.

3. Στις ρυθμίσεις της Προφύλαξης οθόνης επιλέξτε μία από τις διαθέσιμες επιλογές του μενού.

Πατώντας το κουμπί Ρυθμίσεις (Settings) εμφανίζονται κάποιες επιπλέον ρυθμίσεις για το εκάστοτε screen saver, όπως στην περίπτωση του Κείμενο 3Δ (3D Text) για να πληκτρολογήσετε το μήνυμα σας. Επιλέξτε Χωρίς επιλογή (None) αν θέλετε να την απενεργοποιήσετε.

Πατώντας το κουμπί Προεπισκόπηση (Preview) μπορείτε να δείτε αμέσως πώς θα εμφανίζεται στην οθόνη.

4. Επιλέξτε το χρονικό διάστημα, σε λεπτά, που θα χρειαστεί για να ενεργοποιηθεί η προφύλαξη οθόνης σε λεπτά και τικάρετε την επιλογή Στην επιστροφή, εμφάνιση της οθόνης σύνδεσης (On resume, display logon screen) αν επιθυμείτε να πληκτρολογείτε τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σας για να αποφύγετε ανεπιθύμητους επισκέπτες όταν δεν είστε κοντά στον υπολογιστή σας.

5. Αφού τελειώσετε, πατήστε ΟΚ για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας.

Αυτό ήταν!

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*