Πώς να αλλάξετε το φόντο της οθόνης σύνδεσης στα Windows 7

Αναμφισβήτητα, ένα από τα χαρακτηριστικά που λατρεύουν οι χρήστες των Windows είναι η δυνατότητα εξατομίκευσης και παραμετροποίησης του λειτουργικού στα μέτρα και την αισθητική του καθενός. Η Microsoft δίνει αρκετές επιλογές σε κάθε έκδοση του λειτουργικού για αλλαγή χρωματισμών και θεμάτων μέσα από τις ρυθμίσεις εξατομίκευσης. Ωστόσο, αμέτρητες εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών αλλά και “registry hacks” υπόσχονται να ταιριάξουν ακόμη περισσότερο την εμφάνιση του λειτουργικού στην προσωπική σας αισθητική.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει με την αλλαγή του φόντου της οθόνης σύνδεσης των Windows 7 για την οποία δε θα βρείτε κάποια αντίστοιχη επιλογή στις ρυθμίσεις του συστήματος. Για το λόγο αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις διαθέσιμες δωρεάν εφαρμογές ή χειρωνακτικά μέσω της registry των Windows.

Δείτε παρακάτω πώς να αλλάξετε το φόντο της οθόνης σύνδεσης των Windows 7 με τους δύο αυτούς τρόπους.

Αν οι αλλαγές στη registry των Windows δεν είναι το δυνατό σας σημείο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μία από τις διαθέσιμες εφαρμογές που κυκλοφορούν δωρεάν για τη συγκεκριμένη ενέργεια. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή, αφού μέσα από ένα εύκολο μενού μπορείτε να επιλέξετε το φόντο που επιθυμείτε και να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας. Δύο από τις πιο γνωστές εφαρμογές είναι το LogonStudio της εταιρείας Stardock και το Logon Changer for Windows 7 από την ιστοσελίδα Tweaks.com.

Από την άλλη μεριά, μπορείτε να αλλάξετε το φόντο της οθόνης σύνδεσης των Windows χειρωνακτικά μέσω της registry, χωρίς να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή, όπως θα δείτε στα παρακάτω βήματα.

Για να ανοίξετε τη registry των Windows 7 πληκτρολογήστε regedit στην περιοχή αναζήτησης του μενού Έναρξη ή διαφορετικά στο παράθυρο της Εκτέλεσης (Run) και πατήστε Enter. Ενδεχομένως να χρειαστείτε δικαιώματα διαχειριστή για να προχωρήσετε.

Αν και οι αλλαγές που θα πραγματοποιήσετε στα παρακάτω βήματα δεν είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, ωστόσο πριν προχωρήσετε καλό θα ήταν να κρατήσετε το αντίστοιχο backup της registry σε περίπτωση που πάει κάτι στραβά.[/do]

Αρχικά, ακολουθήστε τη διαδρομή:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ Authentication\LogonUI\Background[/do]

Διαφορετικά, μπορείτε να μεταβείτε ακόμα πιο γρήγορα στην ίδια τοποθεσία, πατώντας δεξί κλικ στο φάκελο HKEY_LOCAL_MACHINE και επιλέγοντας Αναζήτηση (Find) από το μενού που θα εμφανιστεί. Έπειτα, στην περιοχή αναζήτησης πληκτρολογήστε OEMBackground και πατήστε στο κουμπί Εύρεση επόμενου (Find next).

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει η εγγραφή OEMBackground θα χρειαστεί να τη δημιουργήσετε πατώντας δεξί κλικ, επιλέγοντας Δημιουργία (New) – Τιμή DWORD (DWORD value – 32bit) πληκτρολογώντας το αντίστοιχο όνομα.

Έπειτα, πατήστε διπλό κλικ στην εγγραφή OEMBackground, για να εμφανίσετε τις ιδιότητες της, και αλλάξτε την τιμή από 0 σε 1. Πατήστε ΟΚ για να αποθηκευτεί η νέα τιμή που ορίσατε και κλείστε τον registry editor.

Αμέσως μετά, ανοίξτε ένα παράθυρο του Windows Explorer, πληκτρολογήστε τη διαδρομή %windir%\system32\oobe στη γραμμή διευθύνσεων και πατήστε Enter για να μεταφερθείτε στην τοποθεσία.

Εδώ, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα νέο φάκελο με το όνομα info και έπειτα, μέσα στο νέο φάκελο, δημιουργήστε ένα φάκελο με το όνομα backgrounds. Ενδεχομένως, οι δύο αυτοί φάκελοι να υπάρχουν ήδη από τον κατασκευαστή του υπολογιστή σας.

Στο φάκελο backgrounds επικολλήστε το φόντο της επιθυμίας σας, το οποίο θα πρέπει να μετονομάσετε σε backgroundDefault.jpg, να είναι μεγέθους μικρότερου των 245 ΚΒ και της μορφής .jpg. Επίσης, για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα καλό θα ήταν το φόντο που επιλέξατε να ταιριάζει πλήρως στις διαστάσεις της οθόνης του υπολογιστή σας.

Τέλος, μπορείτε να αλλάξετε το επίπεδο της σκιάς που εμφανίζεται στο κουμπί και το κείμενο της οθόνης σύνδεσης για να ταιριάζει καλύτερα με το εκάστοτε φόντο. Αφού μεταφερθείτε στην τοποθεσία HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Authentication\LogonUI, όπως προηγουμένως, δημιουργήστε μία νέα τιμή DWORD με το όνομα ButtonSet.

Στη νέα εγγραφή που δημιουργήσατε δώστε την τιμή 0 για ελαφριά σκιά, 1 για σκούρη σκιά ή 2 για να αφαιρέσετε τη σκια.

Αυτό ήταν!

Το νέο σας φοντο είναι έτοιμο. Αποσυνδεθείτε ή επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να δείτε το αποτέλεσμα.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

7 Comments

  1. file egw sxetika me auto tha eithela na rotisw kati allo… pws mporw otan anoigw to pc na m bgazei na pataw kodiko kai tetoia gt emena me paei kateutheian stin epifaneia ergasias. plz boitheise me

  2. alla exw kai mia alli erotisi… egw thelw na bgainei ekei pera sto na dialegw se pion xristi thelw na mpw alla emena m bgazei apeutheias stin epifaneia ergasias. pos mporw na to kanw na mpenei na dialegw xristi otan anoigw to pc???

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*