Αρχικοποίηση μετρητή screenshots στα Windows 10

Δείτε πώς να αρχικοποιήσετε τον αριθμό των στιγμιοτύπων οθόνης (screenshots) που αποθηκεύετε στα Windows 10.

Στα Windows 10 η Microsoft βελτίωσε τη διαδικασία αποθήκευσης ενός screenshot της οθόνης σας χρησιμοποιώντας απλά το συνδυασμό των πλήκτρων Windows και PrtSc (Print Screen). Αυτόματα, η νέα εικόνα αποθηκεύεται στον φάκελο Εικόνες (Pictures) στο προφίλ χρήστη (συγκεκριμένα στην τοποθεσία: %userprofile%\Pictures\Screenshots).

Οι εικόνες έχουν το όνομα Στιγμιότυπο οθόνης (n) όπου το n είναι ο αύξων αριθμός κάθε νέου screenshot που αποθηκεύεται με αυτό τον τρόπο. Ακόμη και αν διαγράψετε ορισμένες ή όλες τις εικόνες (screenshots), ο μετρητής n δεν αρχικοποιείται αυτόματα για να αποφευχθεί η περίπτωση ονομάτων με το ίδιο όνομα.

Αρχικοποίηση μετρητή screenshots στα Windows 10

Μιας και ο τρέχων αριθμός του μετρητή αποθηκεύεται στη registry των Windows, υπάρχει τρόπος με μία μικρή αλλαγή να τον αρχικοποιήσετε και να τον θέσετε εκ νέου από τον αριθμό 1.

Αρχικοποίηση του μετρητή των Screenshots στα Windows 10

Πατήστε Win + R για να ανοίξετε την Εκτέλεση (Run), πληκτρολογήστε regedit και έπειτα Enter. Εναλλακτικά, πληκτρολογήστε απευθείας regedit στην αναζήτηση των Windows από το μενού της Έναρξης.

Αρχικοποίηση μετρητή screenshots στα Windows 10

Έπειτα, πλοηγηθείτε στην εξής τοποθεσία:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer[/do]

Στο δεξί πλαίσιο, βρείτε το κλειδί ScreenshotIndex και πατήστε διπλό κλικ για να αλλάξετε την τιμή του.

Αρχικοποίηση μετρητή screenshots στα Windows 10

Πληκτρολογήστε τον αριθμό 1 στο πεδίο Δεδομένα τιμής (Value data) και πατήστε ΟΚ.

Αρχικοποίηση μετρητή screenshots στα Windows 10

Αυτό ήταν! Πλέον, ο μετρητής των screenshots έχει αρχικοποιηθεί και την επόμενη φορά που θα αποθηκεύσετε ένα νέο στιγμιότυπο οθόνης, το όνομά του θα ξεκινήσει από τον αριθμό 1.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*