Διαγραφή ιστορικού αναζήτησης στο YouTube

Δείτε πώς να διαγράψετε μεμονωμένες αναζητήσεις ή ολόκληρο το ιστορικό αναζήτησης στο YouTube για να μη γνωρίζει κανείς τι «ψάχνετε» στο YouTube.

Γνωρίζατε ότι κάθε αναζήτηση που πραγματοποιείτε στο YouTube, εφ’ όσον είστε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας, καταγράφεται; Μην αγχώνεστε, δε σας παρακολουθεί κανείς.

Το ιστορικό αναζήτησης στο YouTube μπορεί να είναι χρήσιμο, για παράδειγμα, όταν πληκτρολογούμε μία αναζήτηση που έχουμε κάνει στο παρελθόν συμπληρώνοντας αυτόματα το πεδίο. Ωστόσο αποκαλύπτει τις αναζητήσεις που έχουμε πραγματοποιήσει όταν είμαστε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό μας και αυτό ίσως να μας «εκθέτει» ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που ο υπολογιστής χρησιμοποιείται και από άλλα άτομα.

Το YouTube μας δίνει τη δυνατότητα να διαγράψουμε μεμονωμένες αναζητήσεις ή ολόκληρο το ιστορικό αναζήτησης που έχουμε πραγματοποιήσει όταν είμαστε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό μας. Ας δούμε πώς γίνεται στα παρακάτω βήματα.

Διαγραφή του ιστορικού αναζήτησης στο YouTube

Αφού συνδεθείτε στον YouTube λογαριασμό σας, μεταβείτε στην αρχική σελίδα και πατήστε στο εικονίδιο (μενού) που βρίσκεται πάνω αριστερά για να εμφανίσετε το κεντρικό μενού. Εδώ, πατήστε στην επιλογή Ιστορικό (History) και έπειτα στην επιλογή Ιστορικό αναζήτησης (Search history).

Διαγραφή ιστορικού αναζήτησης στο YouTube

Για να γλυτώσω ορισμένα κλικ, πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε απευθείας στις ρυθμίσεις ιστορικού αναζήτησης του YouTube λογαριασμού σας.

Όπως θα δείτε, παρακάτω εμφανίζεται η λίστα με όλες τις αναζητήσεις που έχετε πραγματοποιήσει όταν είστε συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας.

Διαγραφή ιστορικού αναζήτησης στο YouTube

Για να διαγράψετε μία συγκεκριμένη αναζήτηση, πατήστε στο εικονίδιο με τις τρεις τελείες που βρίσκεται στα δεξιά της εκάστοτε αναζήτησης και έπειτα επιλέξτε Κατάργηση από Ιστορικό αναζήτησης (Remove from Search history). Απλό, έτσι;

Διαγραφή ιστορικού αναζήτησης στο YouTube

Για να διαγράψετε ολόκληρο το ιστορικό αναζήτησης στο YouTube από την αρχή έως σήμερα, πατήστε στο κουμπί Εκκαθάριση ολόκληρου του ιστορικού αναζήτησης (Clear all search history).

Διαγραφή ιστορικού αναζήτησης στο YouTube

Θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε την ενέργεια διαγραφής του ιστορικού, οπότε αν είστε σίγουροι πατήστε στο κουμπί Εκκαθάριση ολόκληρου του ιστορικού αναζήτησης (Clear all search history).

Διαγραφή ιστορικού αναζήτησης στο YouTube

Αυτό ήταν! Η διαγραφή του ιστορικού αναζήτησης στο YouTube έχει ολοκληρωθεί.

Τι μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση που δε θέλετε να αποθηκεύονται αυτόματα οι νέες σας αναζητήσεις στο YouTube; Απλά, πατήστε στο κουμπί Παύση ιστορικού αναζήτησης (Pause search history). Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιείτε την αναζήτηση στο YouTube και να γνωρίζετε ότι οι αναζητήσεις που πληκτρολογείτε δεν αποθηκεύονται πλέον στο ιστορικό αναζήτησης.

Διαγραφή ιστορικού αναζήτησης στο YouTube

Προφανώς, για να επαναφέρετε το ιστορικό αναζήτησης σε λειτουργία, πατήστε στο κουμπί Συνέχιση ιστορικού αναζήτησης (Resume search history).

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*