Πώς να διαγράψετε το ιστορικό των βίντεο που έχετε παρακολουθήσει στο Youtube

Μια ιδιαίτερη χρήσιμη λειτουργία που προσφέρει το Youtube είναι το Ιστορικό (History), μια λίστα στην οποία καταγράφονται όλα τα βίντεο που έχετε παρακολουθήσει κάθε φορά που ήσασταν συνδεδεμένοι στο λογαριασμό σας, σε περίπτωση που αναζητάτε κάποιο συγκεκριμένο βίντεο που είχατε δει στο παρελθόν.

Αυτό σημαίνει, όμως, ότι αν κάποιος χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή σας ενώ είστε συνδεδεμένος στο λογαριασμό σας, θα μπορεί να δει τα βίντεο που έχετε παρακολουθήσει μέχρι τώρα. Αν, για τους δικούς σας λόγους, θέλετε να αποκρύψετε ορισμένα βίντεο που έχετε δει και έχουν αποθηκευτεί στο ιστορικό, μπορείτε πολύ εύκολα να τα διαγράψετε ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία.

Να σημειώσω ότι ο κάθε χρήστης μπορεί να δει τη λίστα ιστορικού μόνο του δικού του λογαριασμού και κανενός άλλου.

Αφού συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, κάντε κλικ στο username σας που βρίσκεται πάνω δεξιά στην κεντρική σελίδα και επιλέξτε Διαχειριστής βίντεο (Video Manager) από το μενού που θα εμφανιστεί.

Στη σελίδα των ρυθμίσεων μεταβείτε στην κατηγορία Ιστορικό (History) από την αριστερή στήλη.

Όπως θα δείτε, εδώ εμφανίζονται όλα τα βίντεο που έχει παρακολουθήσει στο Youtube, εφ’ όσον ήσασταν συνδεδεμένοι.

Μπορείτε να σβήσετε μεμονωμένα βίντεο από το ιστορικό σας τικάροντας το κάθε ένα στα αριστερά και έπειτα πατώντας στο κουμπί Κατάργηση (Remove).

Αν θέλετε να σβήσετε ολόκληρο το ιστορικό των βίντεο που έχετε δει στο Youtube, πατήστε στο κουμπί Εκκαθάριση ολόκληρου του ιστορικού προβολής (Clear all viewing history) και επιβεβαιώστε τη διαγραφή αμέσως μετά. Να θυμάστε ότι μόλις διαγραφούν δε μπορείτε να ανακτήσετε το ιστορικό ξανά.

Τέλος, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη μελλοντική καταγραφή των βίντεο που παρακολουθείτε πατώντας στο κουμπί Pause browsing history. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να ενεργοποιήσετε και πάλι τη καταγραφή του ιστορικού σας.

Αυτό ήταν!

About Δημήτρης Τόνιας 1362 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

7 Comments

  1. Γεια σας. Εγω δεν εχω λογαριασμο στο youtube, απλως βλεπω καποια βιντεο αλλα μετα μου εμφανίζονται προτεινομενα βιντεο με βαση αυτά που εχω παρακολουθησει στο παρελθον. Υπαρχει καποιος τροπος να επαναφερω τo youtube στην αρχικη κατασταση, δηλαδή όπως ηταν πριν παρακολουθησω καποιο βιντεο(δηλαδή πριν χρησιμοποιησω για πρωτη φορα το youtube)? Ευχαριστω πολύ εκ των προτερων

  2. Καλημερα ,εχω ενα μεγαλο προβλημα…..ειχα λογαριασμο στο you tube ξεχασα τον κωδικο και εφτιαξα εναν νεο. Μεσα εκει ειχα ενα βιντεο που θελω να διαγραφει . Με απειλουν οτι θα μου κανουν μηνυση στην αστυνομια, εαν δεν το διαγραψω. Τι κανω;;;

    • Θα πρέπει να αποκτήσεις πρόσβαση στον αρχικό λογαριασμό που έχεις το video. Αν δε θυμάσαι τον κωδικό, δοκίμασε να κάνεις επαναφορά κωδικού για να ορίσεις ένα νέο και να έχεις πρόσβαση να διαγράψεις το video.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*