Πώς να ανεβάσετε φωτογραφίες και βίντεο στο Facebook μέσω e-mail

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος να δημοσιεύσετε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο στο Facebook είναι αναμφίβολα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας ή απευθείας από το κινητό σας. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες είναι εξίσου εύκολες και γρήγορες.

Εδώ και αρκετό καιρό, υπάρχει η δυνατότητα να ανεβάσετε φωτογραφίες και βίντεο κατευθείαν στο προφίλ σας στο Facebook απλά στέλνοντας ένα e-mail σε μια διεύθυνση μοναδική για κάθε χρήστη.

Ας δούμε, πιο συγκεκριμένα, πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη λειτουργία.

Αφού συνδεθείτε στο λογαριασμό σας, μεταβείτε στη διεύθυνση www.facebook.com/mobile

Στη σελίδα αυτή θα δείτε την κατηγορία Ανέβασμα μέσω e-mail (Upload via Email), όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

H διεύθυνση e-mail που βλέπετε μπροστά σας είναι μοναδική για τον κάθε χρήστη και καλό θα ήταν να την κρατήσετε κρυφή από όλους.

Μιας και η συγκεκριμένη λειτουργία χρησιμεύει για περιπτώσεις που δε μπορείτε να μπείτε απευθείας στο facebook.com, μπορείτε να πατήσετε στην επιλογή Στείλτε μου το προσωπικό μου e-mail τώρα (Send me my upload email to me now), ώστε να υπάρχει εύκαιρο στο inbox σας.

Για να ανεβάσετε φωτογραφίες ή βίντεο μέσω e-mail, συνδεθείτε στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, δημιουργήστε ένα νέο μήνυμα και εισάγετε το e-mail που αναφέραμε προηγουμένως στο πεδίο Προς (To). Το κείμενο που θα πληκτρολογήσετε στο πεδίο Θέμα (Subject) του e-mail θα εμφανίζεται ως λεζάντα (caption) στη φωτογραφία/βίντεο. Τέλος, επισυνάψτε (attach) τις φωτογραφίες που θέλετε να ανεβάσετε και πατήστε Αποστολή (Send).

Αυτό ήταν!

Μερικές σημειώσεις και συμβουλές:

– Οι φωτογραφίες που ανεβάζετε θα αποθηκευτούν αυτόματα στο φάκελο Ανεβασμένα από κινητό (Mobile uploads).
– Μπορείτε να στείλετε όσες φωτογραφίες ή βίντεο επιθυμείτε σε κάθε e-mail, ανάλογα βέβαια με τον περιορισμό του μεγέθους των συνημμένων αρχείων του e-mail provider σας. Επίσης, ο χρόνος εμφάνισης των αρχείων στο προφίλ σας εξαρτάται από τον αριθμό και το μέγεθος που ανεβάσατε.
– Αν ανεβάζετε περισσότερες από μία φωτογραφίες, κάθε φωτογραφία θα έχει την ίδια λεζάντα με αυτή που δηλώσατε στο Θέμα (Subject) του e-mail.
– Αν στείλετε e-mail χωρίς φωτογραφία ή βίντεο αλλά μόνο γράφωντας το κείμενο σας στο Θέμα (Subject), τότε στο προφίλ σας θα εμφανιστεί ως status update.
– Μπορείτε να προσθέσετε το e-mail αυτό στις επαφές σας ώστε να μη χρειάζεται να το ψάχνετε κάθε φορά που θέλετε να ανεβάσετε οτιδήποτε με αυτή τη διαδικασία.

About Δημήτρης Τόνιας 1370 Articles
Ο Δημήτρης Τόνιας είναι ο δημιουργός του Techster.gr. Είναι Μηχανικός Πληροφορικής και Microsoft Certified Professional με τους τίτλους MCSA σε Windows Server 2012 και Windows 8.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*